22 Aralık 2013 16:09

AKP’ye öfke dinmiyor

Yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili halkın Hükümete tepkisi İzmir’de de artarak devam ediyor. 4 ilçede mahalle forumlarının ve kitle örgütlerinin çağrısıyla sokağa çıkan yüzlerce vatandaş Hükümetin istifa ederek, halka hesap vermesini istedi.

AKP’ye öfke dinmiyor
Paylaş

Yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili halkın Hükümete tepkisi İzmir’de de artarak devam ediyor. 4 ilçede mahalle forumlarının ve kitle örgütlerinin çağrısıyla sokağa çıkan yüzlerce vatandaş Hükümetin istifa ederek, halka hesap vermesini istedi.

İzmir’de dün akşam Karşıyaka, Balçova ve Güzelyalı’da mahalle forumlarının ve Alsancak’ta ise TKP ve Halkevleri’nin yaptıkları eylemlerin gündeminde AKP Hükümetinin yolsuzlukları ve talan politikaları vardı. Eylemlerde mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

‘HIRSIZLAR İKTİDARDA’

Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan Karşıyaka Halk Forumu üyeleri Gezi tutukluları ile tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını isterken, halkı dolandıranların yargılanması gerektiğini belirttiler. Attıkları sloganlarla, taşıdıkları pankartlarla da tepkilerini dile getiren Karşıyakalılar adına açıklamayı okuyan Fevzi Daşhan yağmacıların, halktan çaldıkları paraları bölüşemeyerek birbirine girdiğini belirtti.

Kitle daha sonra Halkbanka yürüyerek, buraya ellerindeki boş ayakkabı kutularını bıraktı ve ‘Hırsız var’ sloganlarını haykırdı.

BALÇOVA’DA GEZİ VURGUSU

Balçova Halk Forumu üyeleri de Balçova Belediyesi önünde bir araya gelerek “Hükümet istifa” ve “Zam-zulüm- işkence işte AKP” sloganları ile Duru Parkı’na yürüdü.  Burada yapılan açıklamada “AKP zihniyetinden ve onun tüm pisliklerinden kurtuluşun tek yolu vardır, o da haziran direnişini yaratan ülkenin ilerici, özgürlükçü, demokrat, eşitlikçi, bağımsızlıkçı tüm halk güçlerinin birleşik muhalefetiyle, ülkenin ve halkın kaynaklarını çalanlardan hesap sormak için mücadeleyi büyütmektir” denildi.

Güzelyalı Parkı’nda bir araya gelen mahalle forumu üyeleri ile Alsancak’ta da bir araya gelen TKP ve Halkevi üyeleri de yolsuzluk operasyonlarına tepkilerini dile getirerek hükümetin istifa etmesi gerektiğini vurguladılar. (İzmir/EVRENSEL)


DEVLETİN KASASI AYAKKABI KUTUSU!

Bakan çocuklarının, iş adamlarının ve bürokratların karıştığı yolsuzluk ve rüşvetleri protesto etmek için dün akşam Kartal’da da yürüyüş yapıldı. Emek Partisi Kartal ilçe binası önünden başlayan yürüyüş buradan Kartal Bankalar Caddesi mevkiinden, Kartal Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş sırasında kitle sık, sık “Hükümetin kasası ayakkabı kutusu”, “Gün gelecek devran dönecek”,  “AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Basın açıklamasından önce konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Yöneticisi Cemal Çoban, AKP Hükümetinin 11 yıllık icraatında satmadığı peşkeş çekmedi kamu kuruluşu kalmadığını söyledi. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Emek Partisi üyesi Merve Yıldırım, yaşananların, iktidarın tepeden tırnağa içine battığı çirkefin bir bölümünün açığa çıktığını söyledi. Emek Partisinin ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında AKP içerisinde bir süredir sözlü ilerleyen Erdoğan ve Cemaat çatışması artık pratik somut hamlelerle devam ediyor denildi. (İstanbul/EVRENSEL)       


ANTEP’TE HÜKÜMET İSTİFAYA ÇAĞRILDI

Bakan oğullarının, patronların ve bürokratlarının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet skandalı Gaziantep’te protesto edilerek, hükümet istifaya çağrıldı. Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Kırkayak Parkında toplanan yüzlerce kişi Balıklı Parkına kadar “Hükümet istifa” pankartıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Ayakkabı kutulu yapılan eylemde “Emekçinin kutusu kuru soğan, ekmek” denildi. Balıklı Parkında basın açıklamasını okuyan Emek ve Demokrasi Güçleri adına Behçet Eşkili, hükümetin suçlamalara açık bir yanıt vermek yerine kendini mağdur konumuna yerleştirdiğini söyledi. (Gaziantep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'a göre fotoğraflar montaj!

SONRAKİ HABER

Makineye parmaklarını kaptıran genç öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...