22 Aralık 2013 12:13

Kürkçü, Kırşehir'de HDP'nin halk toplantısına katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü HDP İl Örgütü tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı. Saat 12’de uzun araç konvoylarıyla Çiçekdağ kavşağında zincir oluşturularak daha sonra Kürkçü beraberindeki Kırşehirliler Neşet Ertaş’ın da mezarını ziyaret etti.

Kürkçü, Kırşehir\'de HDP\'nin halk toplantısına katıldı
Paylaş

Emin Burak TÜRER
Kırşehir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü HDP İl Örgütü tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı. Saat 12’de uzun araç konvoylarıyla  Çiçekdağ kavşağında zincir oluşturularak daha sonra Kürkçü beraberindeki Kırşehirliler Neşet Ertaş’ın da mezarını ziyaret etti.

Kürkçü burada kısa bir açıklamada bulunarak "Kırşehir seyahatimizi Neşet Ertaş’tan başlatmak istedik, siz burada Abdal geleneğini sürdüren insanlarsınız. Burada olmaktan mutluyuz" dedi.

Ahi düğün salonunda geniş bir katılımla toplanan buluşmada yerel seçim öncesi fikirler dile getirildi.

HDP İl Örgütü adına söz alan Kırşehir İl Eş Başkanı Demet Çetin, "Hep beraber yan yana yürüyeceğiz. Biz tüm ötekileştirilenlerin partisiyiz. Yolumuz açık olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Kürkçü, Kırşehirlileri Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" diyerek selamladı ve şunları söyledi: "Çıktığımız yeni yolda halklarımızı bir araya getirmek için buradayız. Bu soğuk havada sıcak karşılamadan ötürü çok teşekkür ederim. Biz buraya geldiğimizde bizi Neşet Ertaş karşıladı. Bu topraklarda tüm ezilenlerin sesi var, yani Abdal geleneği var. Biz tarihten bu yana uzağa itilmiş, iktidar sahiplerinin üzerinde tepindiği halkız.

HDP herhangi bir partiden farklıdır. HDP içerisinde toplumun her kesiminden insanlar var. Din ve mezhep, köken,cinsiyet ayrımı yapmıyoruz, ezilenleri birleştirmeye çalışıyoruz. Kapitalizme karşı gelinmek isteniyorsa umut HDP’dir. Farklı kültürlerin varlığı ülkeyi bölmez aksine bütünleştirir. Yönetenlerden korkarak yaşayanlar ezilmeye mahkumdur. Biz halkımız olarak kendimiz yönetmek istiyoruz. Yerel seçimde adayımız çarpıklıklardan, kirlilikten uzak korkusuz olmalıdır Kırşehir’de de korkmayacaksınız, yapacağınız tek şey halk için çalışacak kişiyi seçimlerde aday göstermektir. Kırşehir’de bunu yapacak güce sahipsiniz. Sizin kentiniz  Abdalların kenti, başkaldırının kenti bu noktada size önemli görev düşüyor. Bu da HDP’yi Kırşehir’de iktidar yapmaktır. Halkın talepleri etrafında siyaset yürütmeniz gerekiyor ve bu doğrultuda her şehirde iktidar olabiliriz."
 

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medya Erdoğan’ın konuşma metnine sadık kaldı

SONRAKİ HABER

Cizre ve Nusaybin\'de on binler \'duvar\'a karşı ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...