22 Aralık 2013 11:35

Cizre ve Nusaybin'de kepenkler açılmadı

BDP tarafından 'utanç duvarı' ve Roboski sınırına çekilen tel örgütlere karşı yapılacak miting öncesi Cizre'de esnaf kepenk açmadı. Nusaybin'de de esnaf kepenk kapattı.

Cizre ve Nusaybin\'de kepenkler açılmadı
Paylaş

BDP tarafından 'utanç duvarı' ve Roboski sınırına çekilen tel örgütlere karşı yapılacak miting öncesi Cizre'de esnaf kepenk açmadı. Nusaysin'de de, Qamişlo arasında örülen "Utanç duvarı"na karşı yapılacak yürüyüşe destek için esnaf kepenk kapama eylemi yaptı. Her iki kentte de polisin aldığı yoğun önlem dikkat çekiyor.

CİZRE'YE POLİS SIĞINAĞI

BDP Genel Merkezi tarafından Cizre'de gerçekleştirilecek miting için birçok il ve ilçelerden yurttaşlar Cizre'ye hareket ederken, Cizre'de ise alınan yoğun polis önlemi dikkat çekti. Mitingin gerçekleştirileceği ilçede esnaf kepenk açmadı. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda polisin sevk edildiği kaydedildi. Tel örgülerin bulunduğu Rojava sınırında polisler zırhlı araçlarla adeta duvar ördü. BDP Cizre İlçe binası önünde bir araya gelen Cizreliler ise mitingin başlayacağı saati davul, zurna eşliğinde halay çekerek bekliyor.

Ayrıca ilçede gençlerin ana caddelere çıkan sokak başlarında barikat kurduğu görülürken, ilçe merkezinde polis zırhlı araçlarla devriye geziyor.

NUSAYBİN'DE ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

BDP Mardin il ve ilçe örgütlerinin, Nusaybin-Qamişlo arasında örülen "Utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla Şirin Bulvarı'nda basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra Qamişlo sınırına gerçekleştireceği yürüyüş öncesi ilçede polis yoğun önlem aldı. Nusaybin'de esnaf kepek açmazken, Kızıltepe çıkışında polislerin yola çıkan yurttaşları durdurarak GBT kontrolü yaparken araçları da didik didik aradığı belirtildi. İlçe'de yürüyüş öncesi sessizlik hakim olurken, ilçe merkezinde alınan yoğun polis önlemi dikkat çekiyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haber verin de kutuları kaldıralım

SONRAKİ HABER

İstanbullu talana, yağmaya ve yolsuzluğa karşı buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...