22 Aralık 2013 08:33

Emniyet, basın mensuplarına kapatıldı!

Emniyet Müdürlüğü, binalarını basın mensuplarına kapattı!

Emniyet, basın mensuplarına kapatıldı!
Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, binalarını basın mensuplarına kapattı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Genel Müdürümüzün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edilecektir."

GAZETECİ ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci örgütleri karara tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, hükümeti ve İçişleri Bakanlığını ciddiyete davet etti. Abakay, “Gazetecilere bundan sonra fırınlar ekmek, lokantalar yemek vermesin. Gazetecilerin haber kaynaklarına, habere ulaşması engellenmek isteniyor. Bu da iktidarı basın özgürlüğüne ve demokrasiye bakış açısını gösteriyor” dedi. Abakay, engellere rağmen gerçeklerinden peşinden koşmaya devam edeceklerini söyledi. “Bavul gazeteciliği”ne dikkat çeken Abakay, “Gizli belgelerin sızması böyle önlenmez. Yeri geldiğinde bavulların servis edildiğini biliyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası da bu kararı halkın haber alma hakkına yönelik bir engelleme olarak değerlendirdi. TGS İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada “Yolsuzluk operasyonunda, bakan çocuklarının da tutuklanmasının ardından hükümet; polisleri, savcıları görevden almayı tercih etti. Gerçeklerin üstünü örtmeye çalıştı. “Hükümet, karşıtı olan tüm sesleri, baskı, zor ve tehdit ile susturmak istiyor. Gazeteciler olarak bu kuşatmanın karşısında örgütlü mücadelemizle duracağız” denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de uygulamayı “sansür” olarak değerlendirdi. TGC açıklamasında “İktidar ‘hangi bilgiyi verirsem onu duyuracaksın, araştırıp bilgi alma hakkın yok’ demekte. Demokrasinin varolduğu herhangi bir ülkede böyle bir uygulamanın olabileceği düşünülemez” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Neyleyim kutudaki milyon doları...\'

SONRAKİ HABER

İstanbul Emniyeti\'nde 25 polis müdürünün görev yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...