21 Aralık 2013 14:13

'Şahsımızda Kürt halkına reva görülen hukuksuzluk oldu'

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, bir kez daha kendilerinin şahsında Kürt halkına reva görülenin hukuksuzluk olduğunu belirterek, 'Öyle bir hukuksuzluktur ki masumiyet karinesi ayaklar altına alındı' dedi

\'Şahsımızda Kürt halkına reva görülen hukuksuzluk oldu\'
Paylaş

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, tahliyeleri ile ilgili olarak yapılan başvuruların reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya "Anayasa mahkemesinin aldığı kararın gereği yerel mahkemelerce yerine getirilmiş olsaydı bugün halkımızla buluşmuş olacaktık" ifadeleri ile başlayan Ayhan, bir kez daha kendilerinin şahsında Kürt halkına reva görülenin hukuksuzluk olduğunu belirtti.

Ayhan, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Öyle bir hukuksuzluktur ki masumiyet karinesi ayaklar altına alındı. Aynı zamanda da evrensel hukuk normları hiçe sayıldı. Hukuk adeta bizim şahsımızda katledildi. Halkımız, Kürt halkına reva görülen bu sömürge hukukunun hesabını daha çok örgütlenerek, mücadele ederek boşa çıkaracaktır. Buna inancım tamdır. Bu süre zarfında halkımız iradesine sahip çıkmıştır. Eylem ve etkinliklerle bu haksızlığı asla kabul etmeyeceklerini haykırmışlardır."

Sosyal medyada şahsına dönük büyükşehir belediye başkanlığı hususunda ciddi bir teveccühün olduğu bilgisini aldığını belirten Ayhan, şunlar kaydetti: "İçerde de dışarıda da olsak halkımızın teveccühüne, ilgisine, alakasına ve güvenine layık olmanın sorumluluğunu her dönemden daha fazla taşıdığımı belirtmek isterim. Halkımızın bu duyarlılığını selamlıyorum." Ayhan, karşı karşıya kaldıkları hukuk garabetini protesto etmek amacıyla HDP ve BDP'li milletvekillerinin başlatmış olduğu açlık grevini de anlamlı bulduğunu ve eylemlerini selamladığını belirterek, "Özgür yarınlarda buluşmak dileklerimle selamlar, saygılar" ifadelerinde bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Buldan: Fotoğraflarla ilgili açıklama bekliyoruz

SONRAKİ HABER

TGS Genel Kurulu toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...