21 Aralık 2013 13:19

Buldan: Fotoğraflarla ilgili açıklama bekliyoruz

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerine dair yayınlanan fotoğraflarla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama beklediklerini söyledi. Buldan, 'Böylesi bir süreçte resmin servis edilmesinin altında farklı sebepler olabilir' dedi.

Buldan: Fotoğraflarla ilgili açıklama bekliyoruz
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerine dair yayınlanan fotoğraflarla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama beklediklerini söyledi. Buldan, kendilerindeki fotoğrafla, yayınlanan fotoğrafların farklı olduğunu belirterek, "Müzakere süreci belli bir disiplin içerisinde ilerliyor. Bizler de Adalet Bakanlığı'ndan açıklama bekliyoruz. Böylesi bir süreçte resmin servis edilmesinin altında farklı sebepler olabilir" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerine dair yansıyan fotoğraf hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kendilerinde bulunan fotoğrafın hem açı hem de poz olarak yayınlanan fotoğraftan farklı olduğunu belirten Buldan, yayınlanan fotoğrafın hangi kaynaktan çıktığına dair yorum yapamayacaklarını bu konuda açıklama yapması gereken kurumun Adalet Bakanlığı olduğunu söyledi.

ADALET BAKANILIĞI TARAFINDAN ÇEKLİN FOTOĞRAF

İmralı'da gerçekleştirilen görüşmelerde çekilen fotoğrafın Adalet Bakanlığı'na bağlı yetkililer tarafından çekildiğini ifade eden Buldan, fotoğraf çekimi sırasında cezaevi 1. ve 2. müdürlerinin de yanlarında bulunduğunu, yani fotoğraf çekiminin tamamen Adalet Bakanlığı denetiminde gerçekleştiğini söyledi. Buldan, "Adalet Bakanlığı'na bağlı memurlarca çekilen 3 adet fotoğraf bize verildi. Yani fotoğraflardan Adalet Bakanlığı'nda ve biz de var. Ama yayınlanan fotoğraf hem açı hem de poz olarak bize verilen fotoğraflardan farklı. Bu konuda Adalet Bakanlığı'ndan açıklama bekliyoruz" dedi.

NEDEN ŞİMDİ SERVİS EDİLDİ?

Kendilerindeki 3 adet fotoğrafı Adalet Bakanlığı'nın izni olmadan yayınlamayı düşünmediklerini belirten Buldan, "Müzakere süreci belli bir disiplin içerisinde ilerliyor. İzin çıkmadıkça fotoğrafları yayınlamayı düşünmüyoruz" dedi. Fotoğrafın yayınlanma zamanına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Açıkçası bizler de Adalet Bakanlığı'ndan açıklama bekliyoruz. Böylesi bir süreçte resmin servis edilmesinin altında farklı sebepler olabilir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Biz de üstümüze düşeni yaparız!

SONRAKİ HABER

\'Şahsımızda Kürt halkına reva görülen hukuksuzluk oldu\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...