21 Aralık 2013 11:37

ABD Elçisi, 3 yandaşı yalanladı

Star, Yenişafak ve Akşam gazetelerinde yer alan ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin 'İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyondaki derin ilişkilerde parmağı olduğu' iddiaları, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından yalanlandı.

ABD Elçisi, 3 yandaşı yalanladı
Paylaş

Yolsuzluk operasyonunun altında ABD parmağı olduğunu iddia eden Star, Yeni Şafak, Akit ve Akşam gazeteleri ABD Büyükelçisi Ricciardone’yi hedef gösterdi. 
Yandaşlar haberlerinde ortak bir dil kullanarak Ricciardone’nin ‘İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz’ dediğini yazdılar. Yandaş medyaya göre ABD’nin planladığı operasyonda Halkbank’ın da yıpratılması hedefleniyor. Bu haberler ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone tarafından reddedildi.

AKŞAM, STAR, YENİ ŞAFAK, AKİT  ABD’Yİ İŞARET ETTİ
Akşam konuyla ilgili “Seçim ayarlı operasyon deşifre oldu. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, İran’a yönelik ambargonun Halkbank tarafından ortadan kaldırıldığını AB büyükelçilerine anlatırken itirafta bulundu: Bunu engellemek için harekete geçtik. Hükümeti uyardık, bizi dinlemediler. Bugünden sonra imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” dedi. Star ise şöyle dedi: “Bir taşla üç kuş vurmayı hedefleyen çözüm ayarlı operasyonun gerçek nedeni yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bir grup AB büyükelçisiyle 17 Aralık’ta büyükelçilikte yemekte buluşan ABD elçisi Ricciardone’un “Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz dediği öğrenildi.”
Star Gazetesi “Elçi’den operasyon itirafı”, Yeni Şafak “Çek git bu ülkeden” manşetini attı. Akit ise “Emir Amerika’dan” dedi.

RİCCİARDONE’DEN YALANLAMA
Bu manşetler ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone tarafından da yalanlandı. Yazılı olarak yapılan açıklamada Ricciardone’nin “İran’a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” dediği iddiaları için ‘yalan ve iftira’ denildi.
Yapılan açıklama şöyle; “ABD’nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse ABD-Türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır.”

Bu arada gazetelerde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, rahatsızlığını belirtmek için ABD’li meslektaşı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yapacağı ve  Frances Ricciardone’nin ‘istenmeyen adam’ ilan edileceği de öne sürüldü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te 15 ilde ırkçılık protestosu

SONRAKİ HABER

Akçakale sınırı kısa süreliğine kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...