07 Haziran 2011 06:26

Tüzel'den siyasi tutuklulara mektup

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun İstanbul 3.Bölge'den bağımsız milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, siyasi tutuklu ve hükümlülere bir mektup göndererek destek istedi. Blok'un en önemli mücadele başlıklarından birinin siyasi genel af olduğunu belirten Tüzel, devletin baskı ve zulüm politikalarına ka

Tüzel'den siyasi tutuklulara mektup
Paylaş

Abdullah Levent Tüzel'in mektubu şöyle:

"Sevgili Arkadaşlar,

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarımın bir parçası olarak sizleri ziyaret etmek ve yüz yüze konuşmak da isterdim. Fakat bölgenin çok geniş olması ve gitmek istediğimiz herkese gidememe durumu nedeniyle, sizi ziyaret edemedim. Onun yerine bu mektubu gönderiyorum. Umarım durumu takdir eder, mazeretimi kabul edersiniz.

Sevgili Arkadaşlar,

AKP Hükümeti, başta Başbakan olmak üzere, çeşitli temsilcileri vasıtasıyla demokrasiden, ileri demokrasiden sık sık söz ederken; sadece siyaset yaptıkları için binlerce seçilmiş Kürt politikacısını KCK adına verdiği bir dava kapsamında hapishanelere dolduruyor. Bir taraftan silahlı mücadeleyi bırakın, gelin hukuki zeminlerde politika yapın denirken, diğer taraftan hukuki, meşru mücadeleyi tutuklamalar, polis copu ve karalama kampanyaları ile bertaraf etmeye çalışıyor.

Sıkıyönetim ve DGM’lerin isim değiştirmiş hali olan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri, her türlü yasa ve hukuk kuralını hiçe sayarak, gizli tanıklar, yasadışı telefon dinlemeleri vb. yasadışı delillere dayanarak Kürt politikacıları tutukluyor, mahkûm ediyor.

Diğer taraftan, ifade ve basın özgürlüğü 12 Eylül koşullarını aratmayacak bir şekilde kısıtlanıyor. Kürt özgürlük mücadelesini medya alanında halka duyurmak isteyen gazetelerin ömrü bir seneyi geçmiyor. Sık sık gazeteler, dergiler kapatılıyor, toplatılıyor, yazı işleri müdürleri ve yazarları yargılanıyor. Hapishanelerde 62 gazeteci ve yazarın bulunduğu söyleniyor. Yargılananların sayısı ise tam olarak bilinemiyor. Kitaplar daha basılmadan, bilgisayarlarda toplanıp imha ediliyor.

Değerli arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi; Emek Demokrasi Özgürlük Bloku bütün bu hukuksuzluklara, baskı ve zulüm politikalarına dur demek için bir araya gelmiş Kürt Özgürlük Hareketi ve devrimci, sosyalist parti ve örgütlerden oluşuyor. Yukarıdaki anti demokratik uygulamaları durdurmak için TBMM’ ne girmek istiyoruz.  Bütün demokrasi söylemlerine rağmen Türkiye’nin en önemli demokrasi sorunlarına dair tek bir çözüm üretmemiş AKP iktidarına karşın, sorunları gündeme taşımak ve çözmek için Meclis’ e girmek istiyoruz.

Kürt Sorunu’nun çözümü için adımlar atmak, Kürt Kimliğinin tanınması ve anayasal, yasal güvenceye kavuşması için, anadilde eğitim hakkının kullanılması için, demokratik özerkliği uygulamak için, seçim barajlarının kalkması için mücadele ediyoruz.

Blok’ un en önemli mücadele başlıklarından biri de siyasi genel af konusudur. Silahların susması, barışın tesis edilmesi, demokratik siyaset yollarının açılması için herkese, ayrımsız siyasi genel af getirilmesi zorunludur. Dünyanın her ülkesinde de görülmüştür ki, baskıcı bir rejimden kurtulmanın ilk adımı bu rejim tarafından haksız ve hukuksuz olarak siyasi mücadelesi nedeniyle mahpushanelere doldurulmuş insanların serbest bırakılmasıdır.

Değerli dostlar,

Bildiğiniz şeyleri bir daha yazdım. Bunun nedeni, yazdıklarımızın bir taahhüt olarak anlaşılması isteğidir. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Umutluyuz.

Sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Hem oy vererek, hem de tanıdıklarınıza Bloğun bağımsız adaylarını desteklemeleri için ikna ederek bize destek olabilirsiniz.

Seçim çalışmaları sırasında ziyaretinize gelemedim. Fakat, umarım 12 Haziran sonrası sizin de vekiliniz olarak ziyaretinize gelirim.

En içten selamlarımla..."

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsdemir işçileri greve evet dedi

SONRAKİ HABER

AKP’li Bakan Eker Lice’ye giremedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...