21 Aralık 2013 06:00

Halk öfkeli: Kurnaz tilki dört ayağıyla yakalandı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve bakan çocuklarına kadar uzanan operasyonda iddia edilen yolsuzlukların yankıları sürüyor. İşçisi, memuru, esnafı, emeklisi, kime sorduysak, herkes bu rüşvet ve yolsuzluk skandalına tepkili. Gerçeklerin açığa çıkarılmasını ve sonuna kadar gidilmesini istiyor.

Halk öfkeli: Kurnaz tilki dört ayağıyla yakalandı
Paylaş

Vedat YALVAÇ
Eda YILDIRIM
İstanbul


Müteahhit Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve bakan çocuklarına kadar uzanan operasyonda iddia edilen rüşvet ve yolsuzlukların yankıları sürüyor. İşçisi, memuru, esnafı, emeklisi, kime sorduysak, herkes bu rüşvet ve yolsuzluk skandalına tepkili. Gerçeklerin açığa çıkarılmasını ve sonuna kadar gidilmesini istiyor.

Bu talebi dile getirenlerden birisi de Emekli Tezcan Türkmen. Gözaltına alınanların Türkiye’nin bütçesi kadar mal varlığına sahip olduğunu, şaşkınlıkla ifade ediyor. Operasyonu başarılı bulduğunu vurgulayan Türkmen, “Sonuna kadar gidilmesi gerekiyor. Diğer türlü bakanın oğlunun evinden 4.5  milyon dolar çıkar mıydı? Kurnaz tilki dört ayağıyla yakalandı. Yetim hakkını yiyen bir gün mutlaka ortaya çıkar” diyor.

DESTE DESTE MİLYONLAR

27 yıllık Öğretmen Metin Zengi’nin gündemi; Halk Bankası Müdürünün evinden çıkan ayakkabı kutuları içindeki milyon dolarlar: “Bizim de evimizde ayakkabı kutusu var ama içinde deste deste milyonlar yok. Yolsuzluğun ve hırsızlığın araştırılmasında sonuna kadar gidilmesi gerekiyor. Bir bakan çocuğunun evinde neden para sayma makinesi ve 6 tane çelik para kasası var? Biz yıllardır hırsızlığın ve yolsuzluğun yapıldığını biliyoruz, bu son operasyonla haklı çıktık.”

Nedim Aksoy, operasyonda göz altına alınan Sadık Soylu’nun Zeytinburnu’da sahibi olduğu kafede çalışıyor. Bir yandan inanmak istemiyor, diğer yandan öfkeli: “Patronu yıllardır tanırım; dindar, muhafazakar, milliyetçi bir insan umarım; öyle bir şey yoktur. Varsa da herkes cezasını çekecek, adaletin önünde herkes eşit olmalı” diyor. Operasyon sonrasında görevden alınan Emniyet Müdürlerini, “Demek ki birilerinin damarına bastı” diye yorumluyor.

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

Büro Emekçisi Selçuk Demir de bugünkü manzaranın emekçilerin emeği üzerinden çizildiğini, çalınanın emekçilerin vergileri ve emekleri olduğunu söylüyor. Çalınan bizim emeğimiz diyen Zengin, halkın meydanlara çıkması gerektiğini ifade ediyor.

İşsiz bir genç olan Mesut Çetin ise açığa çıkan yolsuzluklara pek şaşırmamış: “Bu yolsuzlukların olmasını bu hükümetten beklerim. Sınavlarda onca gencin hakkını yiyen, bütün işlere kendi adamlarını koyan hükümetin onca insanın hakkını yemesi normal.” Ama işin üstünün örtüleceğini de düşünüyor: “Bunlar yine allem eder kallem eder bu işin üstünü örter.”

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz”. Çay bahçesinde dinlenirken böyle söylüyor Somer Onert. Ülkemiz de yolsuzluğun “normal” karşılanır hale geldiğini belirten Onert, “Bundan öncekiler de yaptı. Bunlar da yaptı. İnsanlar normal karşılıyor. Ancak bu ahlaksızlığın bir sonunun gelmesi lazım artık.” diye konuştu. Polislerin görevden alınmasını yolsuzluk operasyonuna karşı bir hamle olarak değerlendiren Onert, “Belli ki intikam almak istiyor” diyor.

YILLARDIR UYUTTULAR

“Yıllardır din, adalet, özgürlük gibi kavramları kullanarak bu halkı uyutanlar, haklarımızı ve vergilerimizi de çalıyor” diyen kamu emekçisi Şerife Sağlamöz, hükümetin hemen istifa etmesi gerektiğini söylüyor. “Çalınan bizim paramız, bunu bize iade etsinler” diyen Nurcan Tezcan ise, hükümetin bu yolsuzluğu açığa çıkarmak yerine üstünü örtmek için elinden geldiğini yaptığını düşünüyor. Emniyet müdürlerinin yerlerinin değiştirilmesinin de bunun kanıtı olduğunu söylüyor.
Öğretmen Cengiz Toprak, bir tarafta aileler asgari ücretle geçinmeye, çocuklarını iki kuruşla okutmaya çalışırken, birilerinin ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıktığını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Eski AİHM Yargıcı Türmen uyardı: Suçun üstü örtülecek!

SONRAKİ HABER

Bakırköy Kadın Cezaevi\'nde bir tutuklu koğuşunu ateşe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...