21 Aralık 2013 06:00

Rüşvet ve yağmaya karşı İstanbul kent mitingine

İstanbul'da yarın, kentsel yağmaya, ranta, yolsuzluğa karşı miting var.

Rüşvet ve yağmaya karşı İstanbul kent mitingine
Paylaş

Metin AKARSU
İstanbul


İstanbul, yarın yapılacak, kentsel yağmaya, ranta, yolsuzluğa karşı; doğaya, çevreye ve kente dair taleplerin ifade edileceği İstanbul Kent Mitingi’ne hazırlanıyor. 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi büyük ölçekli projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm, trafik ve su havzalarının imara açılmasına yönelik tepkilerin paylaşılacağı miting Pazar günü saat 12.00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Kent Forumları, Kuzey Ormanları Savunması ve Forumlararası Koordinasyon’un çağrıcılığında düzenlenecek mitinge, yüze yakın dernek, kitle örgütleri ile siyasi partiler de katılacak.

Semra Ocak (Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi): Bizler kentin yağmalanmasına karşı ‘İstanbul bizim’ diyerek yola çıktık. Yolsuzlukların ortaya çıktığı şu günlerde halkın kentine sahip çıkmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Pazar günü Kadıköy’de alanlarda olacak ve kentimize sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz.

Güven Gerçek (EMEP İstanbul İl Başkanı)
Bu miting forumlarda, parklarda yaşanan tartışmalar ile gelişmiş ve ortaya çıkmış bir miting. Kente, çevreye sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Bu mitingin sadece çağrıcısı değil aynı zamanda örgütlenmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Son operasyon ile kentin yağmalanması için yapılanlar ve planlar ortaya çıktı. İstanbul İstanbul olmaktan çıkarıldı. Her yer ve her şey ranta açıldı. Kentimize sahip çıkıyoruz ve bu planlara karşı mücadele edeceğiz.

Avni Gündoğan (ÖDP İstanbul İl Başkanı)
Çevreye yönelik büyük bir talan söz konusu. İstanbul yeniden planlanıyor. Bu planlamada halkın söz hakkı yok ve halk yaşam alanlarından uzaklaştırılmak isteniyor. Kente yapılan saldırı ile çok kültürlü ve çok renkli bir İstanbul yok edilmek isteniyor. Bizde bu saldırılara karşı herkesi mücadele etmeye ve mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Ali Yıldırım (Kuzey Ormanları Savunması):
Birkaç gün önce kenti ve ormanları yok edenlerin büyük yolsuzlukları ortaya çıkıyor. Artık sesimizin daha gür çıkması gerekiyor. Hem yolsuzluk operasyonu ile çalındığı ortaya çıkan paralara hem de bizlere yalan söylenerek yağmalanan kentlere ve ormanlara. O yüzden bütün İstanbul halkını 22 Aralık Pazar günü Kadıköy’e bekliyoruz.

Özgen Turan
(2/B Hak Sahipleri Platformu):
2/B Hak Sahipleri Platformu olarak uzun süredir Ümraniye’de kentsel dönüşüme karşı mücadele ediyor ve ortak bir örgütlülük için uğraşıyoruz. Bu çabamızı da bir süredir Kent Hareketleri ile birleştirip İstanbul’da devam eden diğer mücadelelerle birlikte sürdürmeye çalışıyoruz. Bu mitingi de ortak bir hareket için önemli görüyoruz ve kentsel dönüşümden mağdur olması muhtemel herkesi pazar günkü mitinge bekliyoruz.

Çiğdem Çıdamli (Miting sekreteryası):
Miting ile birlikte yerel seçime yaklaşan bir Türkiye’de kent halkı olarak taleplerimizi ve vazgeçmeyeceklerimizi bir kez daha göstermek amacını taşıyoruz. Ortaya çıkan yolsuzluk soruşturması sonrası sorulması gereken bir hesap var. Yolsuzluk yapanların evlerinden çıkan para kenti yağmalarken elde ettikleri para. Bu yüzden herkesi bunların hesabını sormak için ‘Kent Mitingi’ne davet ediyoruz.

ÖNCEKİ HABER

İzleme değil muhalefet zamanı

SONRAKİ HABER

Marmaray’a otel hayati tehlike demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...