20 Aralık 2013 23:34

Bağış, TBMM'de protestolar arasında kendini savundu

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Şu anda bir kişilik ve itibar suikasti ile karşı karşıyayız. Türkiye'de bir çetenin, bir komployla Meclis'i, hükümeti, siyaset kurumunu lekelemeye çalışmasıyla karşı karşıyayız" dedi.

Bağış, TBMM\'de protestolar arasında kendini savundu
Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Şu anda bir kişilik ve itibar suikasti ile karşı karşıyayız. Türkiye'de bir çetenin, bir komployla Meclis'i, hükümeti, siyaset kurumunu lekelemeye çalışmasıyla karşı karşıyayız" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, bütçe görüşmelerinin son gün toplantılarında kendisine sataşma olduğunu söyleyerek mecliste söz aldı. Hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Bakan Bağış, kürsüden şunları söyledi; "Bugün TBMM Genel Kurulu'nda gerçekten üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Meclisin çatısı altında yaşanmaması gereken bir takım sözel saldırılar, tempo tutmalar, hoş olmayan olaylar yaşandı. Ama sabrettim, Yunus Emre'nin dediği gibi; 'Edebim elvermez edepsizlik edene, susmak en güzel edebi elden gidene' dedim. Ama burada son noktada tempo tutularak adımın sanki stadyumda bir futbolcunun tezahüratı yapılır gibi yapılması sonrası sizlerin huzuruna çıkmayı uygun gördüm. Şundan herkes emin olsun alnımız ak başımız dik. Ne muhalefet ne iktidar milletvekillerinin hiçbirinin başına gelmesini arzu etmem. Ama şu anda bir kişilik ve itibar suikasti ile karşı karşıyayız. Türkiye'de bir çetenin, bir komployla Meclis'i, hükümeti, siyaset kurumunu lekelemeye çalışmasıyla karşı karşıyayız. Burası TBMM Genel Kurulu, burası kimsenin tapulu malı değil, burası milletin. Ben bu sıralarda oturup milletin huzuruna çıkmaktan onur duyarım. Başkaları gibi yabancı elçiliklerin rezidanslarında başka büyükelçilerin huzuruna çıkmam."

1 BUÇUK MİLYON DOLARI ALDIN MI ALMADIN MI, GEL CEVAP VER


CHP sıralarından Bakan Bağış konuşurken itirazlar ve protestolar yükseldi. Bakan Bağış'ın konuşmasının ardından söz alan CHP'li Engin Altay; "Bu manzara bile suçluluğunuzun telaşıdır. Egemen Bağış'a soruyorum. Deniyor ki '1 buçuk milyon dolar parayı alırken çekilmiş görüntün var. Sen 1 buçuk milyon doları aldın mı almadın mı? Gel cevap ver" dedi.

Bu arada, kapanış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç selamlama esnasında, "Tüm siyasi partilerin milletvekillerini saygıyla selamlıyorum. Ancak Kamer Genç hariç" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziemir için suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Devletin yurdunda Kur’an dersi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...