20 Aralık 2013 22:58

Gaziemir için suç duyurusu

Gaziemirliler, nükleer bulaşıklı atıklarla ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunarak, sağlık taraması istedi.

Gaziemir için suç duyurusu
Paylaş

Gaziemirliler, nükleer bulaşıklı atıklarla ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunarak, sağlık taraması istedi.

Gaziemir Aslan Avcı Kurşun Fabrikası’nın bahçesine gömülü olarak bulunan nükleer bulaşıklı atıklarla ilgili dava devam ederken halk, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak yerel mahkeme kabul etmemişti. Yerel mahkemenin kararının, Danıştay 1. Dairesi tarafından olumlu olarak bozulmasından sonra İzmir Adliyesi’ne gelen halk, yeniden suç duyurusunda bulundu.

Bir konuşma yapan YSGP Sözcüsü Osman Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın fabrikaya tanıdığı bir aylık sürecin dolmasına rağmen halen bölgenin atıklardan temizlenmediğini hatırlatarak Danıştay’ın kararını hem Gaziemir açısından hem de hukuk açısından önemli bir karar olarak niteledi.  

Daha sonra söz alan mahalle halkı da yaşadıkları sağlık sıkıntılarından bahsederek, sorumluların bir an önce yargılanmasını ve bölgenin derhal nükleer atıklardan temizlenmesini istediklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul’dan ilk tüyolar

SONRAKİ HABER

Bağış, TBMM\'de protestolar arasında kendini savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...