20 Aralık 2013 21:58

'Bu pisliği halk temizler'

Bakan çocuklarının, patronların ve bürokratların karıştığı yolsuzluk ve rüşvetleri protesto etmek için bu akşam Kadıköy ve Beşiktaş’ta yürüyüş yapıldı.

\'Bu pisliği halk temizler\'
Paylaş

Bakan çocuklarının, patronların ve bürokratların karıştığı yolsuzluk ve rüşvetleri protesto etmek için bu akşam Kadıköy ve Beşiktaş’ta yürüyüş yapıldı.

Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya gelen Kadıköylüler, “Bu Pisliği Halk Temizler” pankartı arkasında Rıhtım’daki Halkbank Şubesine yürüdü. Oldukça kalabalık ve renkli geçen yürüyüşte hükümeti eleştiren sloganlar eksik olmadı. “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar”, “Hırsız var”, “Hükümet istifa” gibi sloganların atıldığı yürüyüş sırasında, Haziran direnişinde polis saldırılarıyla yaşamını yitiren gençler de unutulmadı.

Halk Bank’ın önüne gelindiğinde ellerindeki ayakkabı kutularını bankanın önüne bırakan kitle, burada kendi kutularını açtı. Yolsuzluk operasyonunda milyon dolarların çıktığı kutuların aksine Kadıköylülerin kutusu boş çıktı! Eylemde “Artık yeter. Yağmaya karşı haydi İstanbul’u savunmaya” şiarıyla 22 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak Kent Mitingi için de çağrı yapıldı.
Beşiktaş’ta ise Abbasağa Forumu sloganlarla Halkbank’ın önüne kadar yürüdü. Halkbank’ın önünde bir süre devam eden eylemde “Rüşvetçi Soyguncu Hükümet İstifa”, “Hırsızlık Babadan Oğula Geçiyor” sloganları atıldı. Eylemde “Muammer Güler oğluna sahip çık”, “AKP halka hesap verecek” dövizleri taşındı. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis\'te \'sivil itaatsiz\' saatler!

SONRAKİ HABER

2014 bütçesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...