20 Aralık 2013 21:46

Meclis'te 'sivil itaatsiz' saatler!

CHP İzmir milletvekil Musa Çam Meclis Genel Kurulu'nda "Gezi'nin çocukları-Bakanların çocukları" yazılı bir fotoğraf-döviz açtı. BDP milletvekilleri de tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi sebebiyle Meclis'te kürsü işgali yaptı.

Meclis\'te \'sivil itaatsiz\' saatler!
Paylaş

CHP İzmir milletvekil Musa Çam Meclis Genel Kurulu'nda "Gezi'nin çocukları-Bakanların çocukları" yazılı bir fotoğraf-döviz açtı. BDP milletvekilleri de tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi sebebiyle Meclis'te kürsü işgali yaptı.

CHP İzmir milletvekil Musa Çam Meclis Genel Kurulu'nda "Gezi'nin çocukları-Bakanların çocukları" yazılı bir fotoğraf-döviz açtı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Bursa pankart açma yeri değildir" diyerek Meclis idare amiri Ömer Faruk Öz'ü göreve çağırdı. Öz, Çam'ı dışarı çıkması için sözlü olarak ikna etmeye çalışırken, bu sırada AK P sıralarından protesto sesleri yükseldi.

Çam'a Öz, kolundan tutarak müdahale etti. Bu sırada CHP'li vekiller Öz'e müdahale etmemesini söyleyerek kendileri Çam'ı dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada Öz ile CHP'liler arasında arbede yaşandı. Öz, bir milletvekilinin sandayesine çıkarak CHP'li vekillere müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada partilerin grup başkanvekilleri olay yerine gelerek Öz'ü dışarı çıkardılar.

BDP'LİLER KÜRSÜ İŞGALİ YAPTI

BDP milletvekilleri de tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi sebebiyle Meclis'te kürsü işgali yaptı. BDP'lilerin tepkisi ve kürsü işgali karşısında Başkan Çiçek ise, "Böyle bir müzakere tarzı olmaz. Ben bu konuda o kadar çok açıklama yaptım ki daha geçen gün yaptım. Açıklamayı yapmak için kararı görmem lazım. Ben birleşimi yönetiyorum. Lütfen arkadaşlar, bu çok doğru değil, böyle bir usul yok. Saat 2'den beri birleşimi yönetiyorum. Karar nedir, gerekçesi nedir; görmeden nasıl bir açıklama yapacağım. Bu doğru değil. Ben burdayım. Neden dolayı reddedildi, işin esası bilinmeden nasıl açıklama yapılır? Çok açıklama yaptım ama bir araya gelinip çözülemedi" savunmasında bulundu.

BDP'lilerin kürsü işgali üzerine Çiçek, birleşime beş dakika ara verdi. Verilen araya rağmen BDP'lilerin Genel Kurul'daki kürsü işgali devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP\'nin Hakkari adayı Dilek Hatipoğlu

SONRAKİ HABER

\'Bu pisliği halk temizler\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...