20 Aralık 2013 17:28

Samimi bir görüşmeymiş!

İstanbul Başsavcılığının Hrant Dink cinayetine ilişkin; dönemin Vali Yardımcısı Ergun Güngör hakkında soruşturma izni verilmesi talebi, Valilik tarafından yine reddedildi.

Samimi bir görüşmeymiş!
Paylaş

İstanbul  Başsavcılığının Hrant Dink cinayetine ilişkin; dönemin Vali Yardımcısı Ergun Güngör hakkında soruşturma izni verilmesi talebi, Valilik tarafından yine reddedildi.

Vatan’dan Kemal Göktaş’ın haberine göre, İstanbul Başsavcılığı, cinayetin işleneceğine ilişkin resmi bilgi geldiği halde önlem almayan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile Polisler Bülent Köksal, İbrahim Pala, İbrahim Şevki Eldivan, Volkan Altunbulak, Özcan Özkan, Bahadır Tekin hakkında soruşturma izni verilmesi için Valiliğe başvurdu. Valilik İl İdare Kurulu, 28 Kasım’da verdiği kararla soruşturma izni talebini reddetti. Kararda yargı paketi ile Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılan değişikliğin ‘AİHM kararının kesinleşmesinden itibaren 3 ay içinde talep edilmesi halinde kullanılabilecek bir hak olduğu’ savunuldu.

Valilik, dönemin Vali Yardımcısı Güngör hakkında istenen soruşturma izni talebini de reddetti. Karara göre, İstanbul Valiliğindeki görüşmeye ilişkin olarak, ‘görüşmenin gayet samimi ve nezaket kuralları içerisinde geçtiği’ gerekçesiyle soruşturma izni verilmedi. Valilik, son olarak 5 yıllık zaman aşımının geçmesini de kararına gerekçe gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milletvekilleri: Böylesi bir dönemde Meclis tatile girmesin

SONRAKİ HABER

B.E. hâlâ uykuda, failleri ise sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa