20 Aralık 2013 16:59

Vinç tepesindeki eylem dördüncü gününde

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır ücretlerini alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçinin eylemi 4'üncü güne girdi. Firme işi engelledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Vinç tepesindeki eylem dördüncü gününde
Paylaş

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır ücretlerini alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçinin eylemi 4'üncü güne girdi. İşçiler haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı. Dün vincin elektriğini kesen yüklenici firma Kart inşaat, bugün de işi engelledikleri gerekçesiyle işçiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Süleyman Demirel Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan üç blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini 10 ay önce alan Ankara merkezli Kart İnşaat, kaba inşaat kısmını taşeron Semtaş Şirketi’ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş’a bağlı olarak çalışan 30 işçi iki aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, geçen Salı günü saat 07.00’de şantiyede eyleme başladı. İşçilerden C.Y. (30), S.E. (28) ve Ü.G. (25), tepkilerini dile getirmek için 20 metre yüksekliğindeki vinç kulenin tepesine çıktı.

İşverenden toplam 200 bin lira alacakları olduğunu öğrenilen işçilerden vinç tepesindeki 3’ü soğuk havaya rağmen dört gündür eylemlerini devam ettiriyor. Yüklenici Kart İnşaat Şirketi yetkililerinin elektriğini dün saat 16.00 itibariyle elektriğini kestirmesi nedeniyle herhangi bir ısıtıcı kullanamayan işçiler, buna rağmen eylemlerini sürdürdü.

'VİNÇ İŞGAL EDİLDİ MAĞDUR OLDUK
'

Dört gündür vincin tepesinde eylemlerine devam eden işçiler, direnişlerini sürdürmekte kararlı olduğunu belirtirken, Kart İnşaat yetkilileri soluğu savcılıkta aldı. Üç işçinin vinci işgal edip, çalışmalarını engellediğini iddia eden şirket yetkilileri, suç duyurusunda bulundu. İşçilerin inmesi için vincin elektriği polisin bilgisi dahilinde kestiklerini doğrulayan Kart İnşaat Şirketi yetkilisi Edip Kart, “Semtaş’ın bize yaptığı hak edişlerinden yüzde 10 teminatı vardı. Bize belgeli bir şekilde bildiri yapılması halinde işçilerin mağduriyetini gidermek için alacaklarını ödeyeceğimizi bildirdik. Ancak, Semtaş’tan belge alamadıklarını söyleyip, işçiler tekrar şantiyeye döndü. Bekçilere zor kullanıp, vince çıkmışlar. 4 gündür işi engelliyorlar. Hala belge getirmeleri halinde alacaklarını ödemeye hazırız. Ama gelen giden yok. Mağdur olduğumuz için mecburen Ödemiş Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduk. Vinci kullanamadığımız için günlük 50 ile 80 bin lira arasında zarardayız. 50 usta iş yapamadığı için boş boş bekliyor” dedi. (İzmir/DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Bağış: İğrenç bir komployla karşı karşıyayız

SONRAKİ HABER

Zarrab\'ın sürdürdüğü iddia edilen Orhan İnce konuştu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...