20 Aralık 2013 16:02

Ruanda da OAC'ye asker gönderecek

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) çatışmalar sürerken, Ruanda Afrika Birliği kuvvetlerine asker yardımında bulunacağını açıkladı.

Ruanda da OAC\'ye asker gönderecek
Paylaş

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) çatışmalar sürerken, Ruanda Afrika Birliği kuvvetlerine asker yardımında bulunacağını açıkladı.

Ruanda Dışişleri Bakanı Louise Mushikiwabo bu konuda Afrika Birliği’nden bir talep olduğunu ve talebe sıcak yaklaştıklarını söyledi. Ruanda askerlerinin kısa süre içerisinde OAC’deki Fransız ve Afrika Birliği askerlerine katılacağı belirtildi. Ordu sözcüsü Joseph Nzabamwita, gönderilecek asker sayısını “uygun olduğu zaman” açıklayacaklarını söyledi.
Perşembe günü ülkede bulunan Afrika Birliği askerlerine yönelik düzenlenen bir saldırıda Çadlı bir asker yaralanmıştı.

Orta Afrika’da Müslüman Seleka milis kuvvetleri ile Hıristiyan Anti-Balaka milisleri arasındaki çatışmalar özellikle Mart 2013’teki darbe sonrası yoğunlaşmıştı. Mart ayında Seleka güçleri hükümeti devirerek iktidarı eline almıştı.

Çatışmaların artması üzerine Fransa, eski sömürgesine dış müdahale kararı almış ve bin 600 askerini bölgeye göndermişti. Bu, Fransa’nın 2011’den bu yana Afrika’daki 4. askeri müdahalesi(Fildişi Sahili, Libya, Mali) olmuştu.

Aralık ayından bu yana yüzlerce kişinin öldürüldüğü OAC’nin başkenti Bangui’de bugün de çatışmalar devam etti. Anti-Balaka milislerinin Fatima mahallesine saldırdığı açıklandı. Af Örgütü, OAC’deki çatışmalar sebebiyle 614 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zschaepe’nin komşusunun ifadesi alınamadı

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk haberlerinde süzgece takılanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...