20 Aralık 2013 15:21

Sabah gazetesi ve ATV Kalyon inşaata satıldı

Çalık Grubu'na ait olan Sabah Gazetesi ve ATV, Taksim Yayalaştırma Projesini yapan Kalyon İnşaat'a satıldı. Kalyon inşaat aldığı kamu ihaleleri ve AKP'ye yakınlığıyla biliniyor.

Sabah gazetesi ve ATV Kalyon inşaata satıldı
Paylaş

Çalık Grubu'na ait olan Sabah Gazetesi ve ATV, Taksim Yayalaştırma Projesini yapan Kalyon İnşaat'a satıldı. Kalyon inşaat aldığı kamu ihaleleri ile ve AKP ile yakınlığı biliniyor.

Sabah Gazetesi ve ATV, Zirve Holding'e bağlı olan Kalyon İnşaat tarafından Çalık Grubu'ndan satın alındı. Kararda adı geçen ve Kalyon İnşaat'ın bağlı olduğu Zirve Holding'in İstanbul Ticaret Odası'na kaydı 23 Ağustos 2013'te yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda Ömer Faruk Kalyoncu bulunurken şirketin sermayesi 380 milyon TL olarak belirtiliyor.

Kalyon İnşaat Gezi Direnişini ateşleyen Taksim Yayalaştırma Projesini yapan inşaat şirketi olmasıyla biliniyor. Kalyon inşaatın bilinen projelerinden bazıları ise şöyle: "Taksim yayalaştırma projesi, Metrobüs ulaşım hattı, Mecidiyeköy katılımı, Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı, Bakırköy Adliyesi Binası, 3. havalimanı projesi, Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi"

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV'ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup, 22 Nisan 2008'de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu'na satılmıştı. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

100 yıl sonra ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

THY’de nasıl bir sözleşme imzalandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa