20 Aralık 2013 09:10

Londra'da tiyatronun çatısı çöktü: 88 kişi yaralandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da tarihi bir tiyatronun çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 88 kişi yaralandı. Çatının çöktüğü sırada tiyatroda yaklaışk 720 kişi bulunuyordu.

Londra\'da tiyatronun çatısı çöktü: 88 kişi yaralandı
Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da tarihi bir tiyatronun çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 88 kişi yaralandı.

Başkent Londra'da tiyatrolar sokağında  bulunan tarihi  Apollo Tiyatrosu'nun çatısının bir bölümü içeride 720 kişinin bulunduğu sırada çöktü. Yerel saatle 20.00 sıralarında meydana gelen olayda ilk  belirlemelere göre 88 kişinin yaralandı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, çökmenin  ardından bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiğini tiyatronun bulunduğu Shaftesbury Bulvarı'nın araç trafiğine kapatıldığını bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tarihi Apollo Tiyatrosu'nun tavanının neden çöktüğüne dair soruşturma başlatıldı. Bazı haberlerde, çatının çökmesinden önce çatlaklardan su damlamaya başladığı öne sürüldü.
Tiyatro salonunun sahibi, olayı "korkunç ve üzücü" olarak nitelendirdi. Yaralananlardan 58'inin Londra'daki üç ayrı hastaneye kaldırıldığı, bazı yaralıların durumunun ciddi olmasına karşın kimsenin hayati riskinin bulunmadığı belirtildi.

Londra'daki tiyatro salonlarının çoğunun bulunduğu Shaftesbury Bulvarı’ndaki tiyatronun çatısı, 'Curious Incident Of The Dog in the Night-Time' adlı oyunun sahnelendiği sırada çökmüştü.

Oyun sırasında 16 ve 19 yaşlarındaki iki çocuğuyla tiyatroda bulunan Amy Lecoz şunları söyledi: "Bütün bir kube çatı hemen önümüzde seyircilerin üzerine çöktü. Üstümüzdeki balkon sayesinde kurtulduk ve dışarı koştuk. İnsanlar çığlık atmaya başladı."

'Curious Incident Of The Dog in the Night-Time' adlı oyun Ağustos ayından beri sahneleniyordu. Önce National Theatre'da sahnelenen oyun çok sayıda ödül almasının ardından Mart ayında Apollo Tiyatrosu'na transfer olmuştu. 1901'de inşa edilen Apollo Tiyatrosu dört katlı bir salon ve toplamda 775 seyircilik kapasitesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci servisi kamyona çarptı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Milletvekilleri açlık grevini bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...