20 Aralık 2013 07:53

Yolsuzluk operasyonunda 8 kişi tutuklandı, 50 kişi adliyeye sevk edildi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişi, 'rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Ali Ağaoğlu'nun da yer aldığı 50 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Yolsuzluk operasyonunda 8 kişi tutuklandı, 50 kişi adliyeye sevk edildi
Paylaş

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişi, 'rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek' suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"17 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi öğleden sonra emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Savcı 9 kişiden 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.  2 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.  Mahkeme, şüpheliler Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yener Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İhsan Döğer, Sebahattin Demir ve İmren Özbey'in "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

Akşam saatlerinde adliyeye getirilen ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli Hasan Yılmaz da tutuklandı. Böylece, tutuklananların sayısı 8'e ulaştı. 

TUTUKLANANLAR KİMDİR?

Kader Demir: Anıtlar Kurulu 2 Nolu Koruma Kurulunda raportör

Mustafa Bayhan: Fatih Belediyesi'nde Görevli

Yener Çavdar: İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

Ümit İhsan Döğer: Fatih Belediyesi'nde Görevli

Sebahattin Demir: Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi

İmren Özbey: Rüşvete aracılık şüphelisi

Hasan Yılmaz: Zeytinburnu eski Belediye Başkanı


27 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

17 Aralık soruşturması kapsamında emniyetteki sorguları tamamlanan, aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in ve ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'nun bulunduğu 50 kişilik grup Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu 27 kişilik ilk grup, saat 06.45'te sorgularının tamamlanmasının ardından çevik kuvvet midibüsleriyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Aralarında Ali Ağaoğlu'nun bulunduğu 23 kişilik ikinci grup ise, sorgularının tamamlanmasının ardından minibüslerle saat 07.45'te emniyet binasından ayrıldı. Şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

ÖNCEKİ HABER

Yeni yüzleriyle bir araya geldiler

SONRAKİ HABER

20 Aralık haftasında 8 film vizyona giriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...