20 Aralık 2013 06:00

Akşam’ın Aygün haberi tartışma yarattı

SURİYE’de el Kaide’ye bağlı gruplar tarafından kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün ile ilgili Akşam gazetesinde çıkan “CHPli akrabaları endişeyle bekliyor” haberi tepki çekti. Sosyal medyada gazeteciler, Akşam’ın bir gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istemek yerine, Aygün’ün CHP’li siyasetçilerle yakın ilişkisi olduğunu yazmasını eleştirdi.

Akşam’ın Aygün  haberi tartışma yarattı
Paylaş

Suriye’de el Kaide’ye bağlı gruplar tarafından kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün ile ilgili Akşam gazetesinde çıkan “CHPli akrabaları endişeyle bekliyor” haberi tepki çekti. Sosyal medyada gazeteciler, Akşam’ın bir gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istemek yerine, Aygün’ün CHP’li siyasetçilerle yakın ilişkisi olduğunu yazmasını eleştirdi.

Milliyet’ten Burcu Karakaş, “AKŞAM gazetesi, kötü niyetlisiniz! Kötüsünüz! Bu ne biçim haber? İnsan meslektaşına sahip çıkacağına böyle mi yapar?​” dedi.  Radikal’den Hakkı Özdal ise “Bu durum izah edilmeli” ifadesini kullandı. Bugün’den Metin Arslan “AKŞAM’ın Suriye’de kaçırılan Milliyet Muhabiri Bünyamin Aygün’le ilgili haberi çok çirkin, fişleme mi yapıyorsunuz habercilik mi bilelim” yorumunda bulundu. Ertan Keskinsoy da “Noktaları birleştirin: Maraş katliamının yıldönümünde, akşam gastesinin bünyamin aygün haberi...” dedi.

Akşam’dan söz konusu sayfanın editörü Emine Özcan ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bünyamin Aygün hepimizin arkadaşı ve meslektaşı. Aynı çatı altında birlikte çalıştık. Aynı haberlere imza attık. Şu an en derin hissiyatım onun tekrar görevine, yanımıza dönmesi. Dünkü haberi sadece Bünyamin’in ailesinin üzüntüsünü de yansıtmak için gazeteye koyduk. Sinan Aygün CHP’li kimliğiyle tanındığı için o ifade kullanıldı. Bunun başka hiçbir alt metni yoktu. Ancak bu ifade yanlış bir algıya yol açtıysa bu hepiniz kadar onunla çalışmış biri olarak beni de zedeler. Tek isteğim Bünyamin’in yeniden aramıza dönmesi” ifadelerini kullanarak tepkilere yanıt verdi.

Aygün’ün gazetede bu başlıkla yer verilmesine Çağdaş Gazeteciler Derneğinden de tepki geldi. Dernek açıklamasında, “Milliyet Gazetesi Muhabiri Bünyamin Aygün’ün hayatından endişe edildiği günlerde meslektaşlarımızdan beklediğimiz Bünyamin’in özgür kalmasına katkı verecek haberler yapmalarıydı. Oysa bugünkü (dünkü) Akşam gazetesinde Bünyamin’in “CHP’li yakınları” üzerinden yapılan haber ne yazık ki Bünyamin’in özgür kalması için yürütülen çabaları olumsuz etkileyebilecek niteliktedir.  Suriye’de rejime karşı savaşan örgütlerin elinde olduğundan şüphelenilen bir kişi için böylesine bir haber yapmak, aklımıza getirmek istemediğimiz vahim bir kastın ürünü değilse, çok açık bir sorumsuzluk örneğidir. Akşam gazetesi bu haber nedeniyle derhal özür dilemelidir. Medya kuruluşlarını, neredeyse görmezden geldikleri bu kaçırılma olayına ilişkin sorumlu yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.”(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Nesin 98 yaşında!

SONRAKİ HABER

Ligde 16. haftanın perdesi açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...