20 Aralık 2013 06:00

Sarısülük Kütüphanesi kitaplarınızı bekliyor

Burhaniye Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir kampanya başlattı. Dernek binasında oluş- turulacak kütüphaneden üyelerin dışında herkes yararlanabilecek. Kütüpha- neye, Ankara’da polis tarafından katledilen Ethem Sarısülük adı verilecek.

Sarısülük Kütüphanesi kitaplarınızı bekliyor
Paylaş

Saffet YILMAZ
Balıkesir


Burhaniye Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir kampanya başlattı. Dernek binasında oluş- turulacak kütüphaneden üyelerin dışında herkes yararlanabilecek.Tüm halka açık ve yararlanılacak kütüphanenin adını da şimdiden belirlediler. Kütüpha- neye, Ankara’da polis tarafından katledilen Ethem Sarısülük adının verilece- ğini açıklayan Dernek Başkanı Durmuş Türkmen şunları söyledi:

ETHEM’İ UNUTMAYACAĞIZ
 “Bizler okumaya ve aydınlanmaya çok önem veren bir toplumuz.  Kütüp- haneler bir yerin ocak başlarıdır.Yüzyıllardır bize sunulan çirkin dünyanın ötesinde güzel bir dünya olduğunu düşlediğimiz güzel dünyaya ancak kitap sayfalarını kanat yaparak uçabiliriz. Okuduğumuz kitapları başkalarının da okumasını istediğimiz için bu anlamlı kitap kampanyasını düzenledik. Evlerimizde okuduğumuz, ama başkalarının elinde olmayan kitapları derneğimiz yeni ve ikinci el kitaplar kabul ederek, halka açık bir kütüphane oluşturmak kararı aldı.
Kütüphanemizin adının da ayrı bir önemi var. Ülkede yaşanan haksızlıklara baş kaldıran bir gencimizin aleni öldürülmesini de kınamak ve adını ölümsüzleştirmektir. Ethem Sarısülük’ü unutmayacağız; unutturmayacağız.

Yakın  gelecekte yapacağımız açılış törenine Ethem Sarısülük’ün annesini  de davet edeceğiz. İlçemizde bu kampanyaya ilçemizde bulunan sivil toplum örgütlerinin de katkıda bulunmalarını istiyoruz.”.

Durmuş Türkmen, ilk kitap bağışını yönetim kurulu üyelerinin yaptığını belirtti.

İlgilenen ve kitap kampanyamıza katılacaklar aşağıdaki adrese gönderebilirler.
Alevi Kültür Derneği  Mahkeme Mah.  Aşağı Çarşı Sok. No:68 Burhaniye-Balıkesir        Tel: 0266 422 26 62

ÖNCEKİ HABER

El Kaide Cenevre’yi tanımayacak

SONRAKİ HABER

Emek’çiler 22 Aralık’ta Kadıköy’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...