19 Aralık 2013 19:18

Bir Hurdacının Hayatı

Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç belâ kazanmaktadır. Eşi Senada düşük yaptığında hastane öyle yüksek bir meblağ talep eder ki ameliyat olmadan kasabalarına dönerler. Nazif, hurda toplarken çağdaş dünyanın gizli ayrımcılığını da göğüslemeye çalışacaktır.

Bir Hurdacının Hayatı
Paylaş

Danis Tanovic’in yönettiği ve Senada Alimanovic, Nazif Mujic, Sanda Mujic ile Semsa Mujic’in oynadığı Bir Hurdacının Hayatı (An Episode in The Life of an Iron Picker – Epizoda U Zivotu Beraca Zeljeza), 20 Aralık 2013’de M3 Film dağıtımıyla İKSV tarafından vizyona çıkarılıyor.


FİLMİN KONUSU:
Olağanüstü bir cesaret ve umut öyküsü anlatan, Danis Tanovic´in bu son dramının kahramanları, kendilerini oynayan amatör oyuncular. Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç bela kazanmaktadır. Eşi düşük yaptığında hastane, bebeğin alınması için gereken ameliyat için o kadar yüksek bir meblağ talep eder ki sigortaları olmadığı için ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar. Belli ki Nazif on gün boyunca daha çok çalışarak eşinin hayatını kurtarmak için daha fazla hurda demir toplayacaktır. Nazif ve eşi Senada, on gün boyunca çağdaş dünyanın her türlü baskısına ve umursamazlığına maruz kalacaklardır. Danis Tanovic´in 2001 yılında Oscar alan filmi No Man´s Land / Tarafsız Bölge ve Cirkus Colombia / Güzel Bir Hayat Düşlerken ile Hell / Cehennem´i izleyen bu dokunaklı dramı, şubat ayında yapılan Berlinale´de prömiyerini gerçekleştirdi.
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Pakistan\'a gidecek

SONRAKİ HABER

Sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...