19 Aralık 2013 19:02

Arkadaşlar Arasında

Yakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan’a arkadaşları kutlama için ıssız bir koyda rakı masası hazırlar. 30 yaşına basacak olan Ayhan yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Her birinin gerek ailevi gerekse kişisel, çözümleyemedikleri bazı sorunları vardır.

Arkadaşlar Arasında
Paylaş

Gökhan Horzum’un yönettiği ve Fırat Albayram, Salih Bademci, İbrahim Kendirci ile Sertan Erkaçan’ın oynadığı Arkadaşlar Arasında, 20 Aralık 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Altıüstü Film – Organize Filmler tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

 

FİLMİN KONUSU:
Temmuz Ayhan’ın doğumgünüdür. Arkadaşları Barış, Cenk ve Deniz ona Akdeniz kıyılarında ıssız bir koyda bir sofra hazırlar. Ayhan o gün 30 yaşına girecektir. Uzun bir süredir savrulmakta ve kendini sorgulamaktadır. Babasını kaybetmiş olan Barış annesinin ve kızkardeşinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Askere gitmek üzeredir. Döndüğünde evlenecek ve sorumluluklarına bir yenisini daha ekleyecektir. Hayattaki tek hayaline, bir türkü barda bağlama çalıp türkü söylemeye de elveda demek üzeredir. Deniz’in de elveda demesi gereken biri vardır: Baskıcı babasından gizlediği sevgilisi Nilay. Babası evleneceği kızı seçmiş, yakında onu istemeyi planlamaktadır. Daha da kötüsü, Deniz’in babasına hayır diyecek cesareti yoktur. Cenk hayatını düzene koymuş, evlenmiş ve baba olmayı beklemektedir. Aralarında e n dertsizi o gibi görünse de aslında onun da herkesten gizlediği bir sıkıntısı vardır. Baba olmayı son aşama olarak görmektedir. Bir daha hiçbir zaman çocuk olamayacağına inandığı için baba olmaktan deli gibi korkmaktadır.Dört arkadaş Ayhan’ın doğumgününü kutlamak için bir masaya otururlar. Başlangıçta sadece komik hikayeler anlatıp birbirleriyle uğraşarak güler ve rahatlarlar. Daha sonra rakının da etkisiyle gittikçe kendi içlerine kapanıp melankolikleşirler.
Filmin yapım aşamasındaki adı Rakı Masası'ydı, daha sonra Arkadaşlar Arasında olarak değiştirildi.

ÖNCEKİ HABER

AKP\'li meclis üyesi \'yolsuzluk\' nedeniyle istifa etti

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Pakistan\'a gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...