06 Haziran 2011 12:58

Uçurtmalar Metin Lokumcu için uçtu

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği’nin, okulöncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin 7.si yoğun bir katılımla yapıldı. Bu yılki uçurtma şenliği doğayı tahrip eden HES’leri protesto ederken polisin kullandığı biber gazının etkisiyle kalp krizi geçi

Uçurtmalar Metin Lokumcu için uçtu
Paylaş

Nadır Mesire Yeri’nde yapılan şenliğe 300’ü yarışmacı olmak üzere CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk,  Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Kadın Sekreteri sevim Buruk Adıgüzel, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Yazar Alaaddin Kara, Karikatür sanatçısı Ayhan Kiraz ile birçok siyasi parti, sendika meslek örgütü başkan ve yöneticilerin aralarında bulunduğu bin beş yüz kişi katıldı. Şenliğe Çaycuma ve köylerinin yanı sıra Zonguldak, Devrek ve Gökçebey’den de katılım oldu.

Oldukça renkli ve eğlenceli geçen şenlikte bir konuşma yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu gün uçurtmalar doğaya, çevreye sahip çıktığı için Artvin Hopa’da biber gazlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu için uçtu. Yüzlerce uçurtma şiddete karşı barış ve kardeşlik için, yaşanabilir bir doğa ve çevre için uçtu” dedi. Akyol’un sözleri katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

Şenlikte, okul öncesi öğretmenleri tarafından “Yeteneklerimizi Keşfedelim Masası” etkinliği 4-6 yaş grubu çocuklarla birlikte yapıldı. Çocukların yaptığı çalışmalar şenlik alanında sergilendi.

Fotoğraf Sanatçısı - Yazar Alaaddin Kara, maden işçilerini anlattığı ilk öykü kitabı “Bir Mendil Kömür”ü şenlik alanında okurlarına imzalayıp, söyleşi yaptı.  Madenciler üzerine belgesel fotoğraf çalışmaları da yapan Alaaddin Kara, şenlik alanında “Maden İşçileri” adlı fotoğraf sergisi de açtı. (Çaycuma/EVRENSEL)


ÖDÜL ALAN ÇOCUKLAR

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışma sonunda, Özgün Yapımlı Uçurtma Kategorisinde;1. Kardelen Muslubaş, 2. Arden Artuğ Aydın ve 3. Lara Demir oldu. En Yükseğe Çıkan Uçurtma Kategorisinde; 1.Defne Seren, 2. Atalay-Altay Karain ve 3. Alperen Kotan oldu. Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı Kategorisinde; 1. Menşure Göktürk, 2. Dinçer Candan ve 3. Erdem Boşnak ile Oğuz Türkhan oldu. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve kitap verildi.

Ayrıca tüm yarışmacılara anı madalyaları ile şenlik alanında bulunan tüm çocuklara da TÜBİTAK tarafından çıkarılan Meraklı Minik ve Bilim Çocuk Dergileri ücretsiz olarak dağıtıldı.

ÖNCEKİ HABER

Adalet duygusunu yitirmemek için...

SONRAKİ HABER

İleri demokrasi uygulama merkezi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...