19 Aralık 2013 17:15

Vinç tepesinde 3 gündür eylemdeler

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında, bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır ücretlerini alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçinin eylemi bugün de devam etti. İşçiler, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Vinç tepesinde 3 gündür eylemdeler
Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında, bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır ücretlerini alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçinin eylemi bugün de devam etti. Taşeron firma Semtaş İnşaat'ın sahibi Ali Semerci, şantiyeye gelip işçilerle görüşürken, 58 saattir vincin tepesinde bulunan üç işçi, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Süleyman Demirel Mahallesi'nde, TOKİ tarafından yaptırılan üç blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini Ankara merkezli Kart İnşaat Şirketi aldı. Şirket, işi taşeron Semtaş Şirketi'ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş'a bağlı olarak çalışan 30 işçi iki aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, salı günü saat 07.00 sıralarında şantiyede eyleme başladı. İşçilerden C.Y. (30), S.E. (28) ve Ü.G. (25), tepkilerini dile getirmek için 20 metre yüksekliğindeki vinç kulenin tepesine çıktı. İşverenden toplam 200 bin lira alacakları olduğunu öğrenilen işçilerden vinç tepesindeki 3'ü polisin tüm çabalarına rağmen indirilemedi. Özellikle gece soğuk havaya rağmen vincin tepesinde eylemlerine devam eden, yemeklerini bile burada yiyen üç işçi bugün de eylemlerini sürdürdü.

GECE KARANLIKTA KALACAKLAR

Öte yandan, bugün saat 16.00'dan itibaren, üç işçinin bulunduğu kule vincin 1.20 metre yükseklik ve 1 metre enindeki kabininin elektriği de kesildi. Geceyi karanlıkta geçirmek zorunda kalacak işçilerin buna rağmen eylemlerine devam edip, etmeyecekleri ise merak konusu oldu.

Taşeron İnşaat şirketi Semtaş'ın sahibi Ali Semerci de avukatı ile şantiyeye gelerek işçilerle görüştü. Bugüne kadar fedakarlıkta bulunarak inşaatı bu seviyeye kadar gelmesini sağladıklarını iddia eden Semerci, "Biz de mağduruz. Kimsenin hakkının yenilmesinden yana değiliz. İşçilerin daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz" dedi.

EĞİTİM-SEN DESTEK VERDİ

Öte yandan, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yapan Ödemiş Eğitim-Sen temsilciliği üyeleri Hükümet Meydanı'nda basın açıklama yaptıktan sonra şantiyeye gelerek paralaranı alamadıkları için eylem yapan işçilere destek verdi.

ÖNCEKİ HABER

Mersin Üniversi\'nde öğrenciler rektörlüğü işgal etti

SONRAKİ HABER

Mansur Yavaş’ın adaylığını eleştirdi ölümle tehdit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...