19 Aralık 2013 15:48

HDP Kayseri İl Örgütü: Bize bakıp yurtseverlik öğrensinler

Ülkücü saldırı sonrası bir açıklama yapan HDP Kayseri İl Başkanı Tahsin Yılmaz, "Özelleştirmelere ses çıkarmayanlar bizim çalışmamıza bakarak yurtseverliğin ne olduğunu görsünler" dedi.

HDP Kayseri İl Örgütü: Bize bakıp yurtseverlik öğrensinler
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Kayseri İl Örgütü dün, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için yapacağı basın açıklamasına bir grup ülkücünün saldırdı. Saldırı sonrası konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da katıldı.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Birbirimize tahammül etmek zorundayız. Eğer beni öldürmek çözüm getirecekse bırakın o zaman biri beni öldürsün" dedi. Anneannesinin Kayseri Mancusun köyünde lakabıyla Kara Fatma olarak tanındığını söyleyen Aksoy, “Ben Kayseriliyim. Kimse beni buradan kovamaz. Biz buraya birinin özgürlüğünü korkutmak için gelmedik. Demokrasinin gelişmesi için geldik. Bundan sonra da geleceğiz. Hiçbir şekilde korku ve tedirginlik yaşamadık. Şunu istiyoruz. Herkes aklını başına almalı. Bu gemi batarsa hep birlikte batarız. Kimse onun bunun tahrikine kapılmasın. Bu süreci biz sürdüreceğiz ve yöneteceğiz” dedi.

Bugün ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz yaklaşık 100 kişilik bir grupla Kayseri HDP binasına yürüyüş düzenledi Yavuz, "Bizim sorunumuz, bölücülük yapan, ülkeyi karıştırmak isteyen kişilerledir" dedi.

Yapılan saldırıyla ilgili HDP Kayseri İl Başkanı Tahsin Yılmaz, “Özelleştirmeyle memleketimizin taşı toprağı çok uluslu tekellere peşkeş çekilirken, Petkim, Tüpraş, Et balık, Sümer, Çinkur, Türk Telekom gibi halkımıza ait olan malları yerli yabancı tekellere satılırken sesi çıkmayanlar, Kaz dağları zehirlenirken, limanlar satılırken karşı çıkmayanlar bizim çalışmamıza bakarak yurtseverliğin ne olduğunu görsünler. Bugünlerde ortaya çıkan yolsuzluğa karşı çıkmayanlar, HDP'nin kuruluşuna karşı çıkarak kimlerin maşasını olduğunu gösteriyorlar”  dedi.  (Kayseri/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Binlerce emekçi yolsuzluk bütçesine karşı greve çıktı

SONRAKİ HABER

Kocaelililer kardeşlik konserinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...