19 Aralık 2013 14:50

Maraş Katliamı Meclis kürsüsünde

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İngiltere Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Maraş Katliamı mağduru Hamit Kaplan ve diğer mağdurlarla birlikte Mecliste, katliamın sorumlularının açığa çıkarılmasını istendi.

Maraş Katliamı Meclis kürsüsünde
Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İngiltere Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Maraş Katliamı mağduru Hamit Kaplan ve diğer mağdurlarla birlikte Mecliste, katliamın sorumlularının açığa çıkarılmasını istendi.

13 Ağustos’ta Maraş Katliamı’yla ilgili dosyayı Genelkurmay Başkanlığından talep ettiklerini hatırlatan Aygün, Genelkurmay’dan da 29 Ağustos’ta 40 bin lira yatırılması halinde dosyanın verileceğinin söylendiğini ifade etti.

Maraş katliamında yaşamını yitirenlerin görüntüsünün yer aldığı bir pankartın da açıldığı toplantıda katliam mağdurları da yaşadıklarını anlattı. Maraş Katliamı tanığı Hamit Kaplan, polis ve askerlerin katliamcılara hiçbir müdahalede bulunmadıklarını, katliam sanıkları yerine sonradan kendilerinin  gözaltına alındıklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)


KARA LEKE: MARAŞ KATLİAMI

Maraş Katliamı’nın tanıkları yaşadıkları vahşeti katliamın üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen unutamıyor. ‘Nüfus sayımı’ ve ‘Mektupların kaybolmasını engellemek’ gerekçeleri ile evleri kırmızıya boyanan Alevi yurttaşlardan 111’i resmi rakamlara göre vahşice katledildi. Binlercesinin yaralandığı olaylarda 552 ev ve 289 işyeri yakılıp yıkılırken, Kürt Alevi yurttaşların yüzde 80’i ise zorla göç ettirildi. ‘12 Eylül darbesine hazırlık’ olarak yorumlanan ve Türkiye’nin katliamlar tarihinde önemli bir yeri olan Maraş Katliamı’nın tanıkları, resmi kayıtlara göre 111 kişinin katledildiği kentte yaşadıklarını, “Henüz kundakta boğazı kesilmiş bebeklere şahit olduk. O manzara hayat boyu unutulmaz” diyor.

‘HESABI SORULMALIDIR’

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Maraş Katliamı ile 19 Aralık’ta ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ adı altında cezaevlerinde gerçekleştirilen katliamın yıl dönümleri dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hesabı sorulmayan her katliamın yeni katliamların habercisi olduğunu belirtti. Açıklamada, “Katillerin yargılanması, tüm farklılıkların kendi kimliği ve rengiyle eşit ve özgürce yaşaması için herkesi ve her kesimi ortak demokratik mücadelede buluşmaya ve demokratik direnişi büyütmeye davet ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

\'4 Bakan istifasını sundu\' iddiası

SONRAKİ HABER

Binlerce emekçi yolsuzluk bütçesine karşı greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...