19 Aralık 2013 14:43

'4 Bakan istifasını sundu' iddiası

İstanbul merkezli yapılan “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu”nda adı geçen 4 Bakanın istifalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sundukları öğrenildi.

\'4 Bakan istifasını sundu\' iddiası
Paylaş

İstanbul merkezli yapılan “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu”nda adı geçen 4 Bakanın istifalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sundukları öğrenildi.

Radikal gazetesinden Ömer Şahin’in haberine göre; Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dün görüştükleri Başbakan Erdoğan ‘a, “istifaya hazırız” dedi.

Başbakan Erdoğan ile görüşen bazı bakan ve parti kurmaylarının da “Kabineden ayrılmaları uygun olur” diyerek bu istifaya destek verdikleri söyleniyor.

4 Bakanın “istifaya hazırız” sözlerine anlık tepki vermeyen Başbakan Erdoğan’ın değişimi kabine revizyonuyla birlikte yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde Erdoğan’ın yeni kabinesini sunacağı da iddia ediliyor. Erdoğan’ın 10 yıllık Başbakanlık tarihinin en kapsamlı revizyonuna gidebileceği tartışılırken, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kabine dışında kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer üç Bakanın da kabine dışında kalma olasılıklarının büyük olduğu ifade ediliyor.
Diğer yandan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılığın, 4 Bakan hakkında ‘gereğinin yapılması’ için delil ve dökümanları Meclise gönderdikleri ifade edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP İlçe Başkanı uyuşturucudan gözaltında

SONRAKİ HABER

Maraş Katliamı Meclis kürsüsünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...