19 Aralık 2013 13:11

La Repubblica: Şükür'den sonra Erdoğan'a bir kafa golü daha

İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hakan Şükür’ün istifasından sonra yolsuzluk skandalıyla 'Bir kafa golü' daha yediğini yazdı.

La Repubblica: Şükür\'den sonra Erdoğan\'a bir kafa golü daha
Paylaş

İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hakan Şükür’ün istifasından sonra yolsuzluk skandalıyla 'Bir kafa golü' daha yediğini yazdı.

Marco Ansaldo imzalı haberde, İtalya tarihinin en büyük rüşvet skandalının ortaya çıkarıldığı Tangentopoli’ye (Rüşvet şehri) atıfta bulunularak, 'Türk Tangentopolisi, Erdoğan polisin başını kesti' başlığı kullanıldı. "Seçkinlerin gözaltına alınması ardından siyasi deprem yaşandı" ifadelerini kullanan gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu skandalın ortaya çıkarılmasını ‘komplo’ olarak değerlendirildiği belirtildi.

'ERDOĞAN-HAKAN ŞÜKÜR DÜELLOSU'

Hakan Şükür’ün istifası ardından Başbakan Erdoğan’ın bir kez daha 'kafa golü yediğini' yazan gazete, şöyle devam etti:

"Milli takımın eski yıldızı Şükür, İslami partiyle meclise girdi ve sonra Erdoğan’ın oluşumundan istifa etti. Şimdi Erdoğan ondan, meclisi de terk etmesini istiyor."

Fenerbahçeli Erdoğan ile Şükür’ün düello yaptığı nitelemesinde bulunan gazete, asıl siyasi depremin ise, çok sayıda seçkinin gözaltına alınması ve polisle misilleme ile şu saatlerde Türkiye’de yaşandığına dikkat çekti.

'SALTANATI ÇATIRDIYOR'

Bu gelişmelerin, Erdoğan’ın partisinin parçalanması ve iç uzlaşmanın sonunun bir işareti olduğu belirtilen haberde, "Başbakan, Haziran ayında 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan, çevrecilerin Gezi Parkı protestoları sırasındaki sert baskının da başrol oyuncusuydu" denildi. Başbakan Erdoğan’ın saltanatının, onun takipçileri nezdinde çatırdamayla karşı karşıya kaldığının ifade edildiği yazıda, Hakan Şükür’ün isyanından sonra partiden istifaların devam edeceği ileri sürüldü. Ülkesinde çok etkili olan Fethullah Gülen cemaati ve Erdoğan arasında çatışma yaşandığı belirtilen yazı, "Böyle gitmesi halinde uzmanlar, ülkede siyasi bir istikrarsızlığın baş gösterebileceğine dikkat çekiyor" diye son buldu. (Roma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş yolsuzluğu görmedi, komploda birleşti

SONRAKİ HABER

Akşam\'ın haberi tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...