19 Aralık 2013 12:29

Tutuklu avukat Güneş: Mahkeme Öcalan'ı dinlemeli

"KCK Önderlik Komitesi" davasının 7'nci duruşmasında konuşan tutuklu avukat Ömer Güneş, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bu davanın tanığı olduğunun altını çizerek, "Yalnız mahkeme heyeti şunu anlamıştır. Bizim bu mahkeme de Sayın Öcalan'ın dinletilme talebimiz, bu mahkemenin adaletli yürümesinin bir gereğidir. Mahkeme heyeti bunun için bu talebimize uzun bir süre cevap vermemiştir. Daha sonra siyasi bir irade gereği bu talebimizi reddetmek zorunda kalmıştır" dedi.

Tutuklu avukat Güneş: Mahkeme Öcalan\'ı dinlemeli
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 50 kişinin yargılandığı "KCK Önderlik Komitesi" davasının 7'nci duruşması Silivri'deki İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. İngiltere Kürdistan'da Barış İnisiyatifi, Berlin Ceza Hukukçular Birliği, İsviçre Demokratik Avukatlar Birliği, Sınır Tanımayan Avukatlar Grubu'nun da aralarında bulunduğu İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa Barolarından gelen çok sayıda avukatın takip ettiği duruşmaya Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, çok sayıda avukat ve tutuklu yakını da katıldı.

Duruşma, taleplerini dile getirmek üzere söz hakkı isteyen tutuklu avukatlardan Ömer Güneş'in taleplerinin alınmasıyla başladı. Bütün avukat arkadaşları bu talepleri dile getirdiğini, ancak daha önce mahkemenin taleplerini reddettiğini hatırlatan Güneş, "Biz Sayın Abdullah Öcalan'ın bu dava da dinletilmesini talep etmiştik. Yalnız mahkeme heyeti bunu reddetmişti. Bunu tekrar talep ediyoruz" ifadesini kullandı. 19 Aralık cezaevi operasyonunu, Roboski katliamını ve iki hafta önce Yüksekova'da 3 kişinin yaşamını yitirmesi olaylarını anımsatan Güneş, "Bu katliamların hepsi devlet tarafından yapıldı. Bu katliamları kınadığımızı belirtirken bu katliamlarda yaşamını yitirenlerin önünde ise saygı ile eğiliyorum" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın davanın tanığı olduğunun altını çizen Güneş, "Yalnız mahkeme heyeti şunu anlamıştır. Bizim bu mahkemede Sayın Öcalan'ın dinletilme talebimiz, bu mahkemenin adaletli yürümesinin bir gereğidir. Mahkeme heyeti bunun için bu talebimize uzun bir süre cevap vermemiştir. Daha sonra siyasi bir irade gereği bu talebimizi reddetmek zorunda kalmıştır" dedi. Öcalan'ın dinletilmesinin bu davanın hukuki anlamı açısından da önemli olduğunu belirten Güneş, "Mahkeme heyeti siyasi anlamda İmralı'ya yetişemediği için bu talebimizi reddetmiştir" dedi.

Duruşma Güneş'in taleplerinin alınması ile devam ediyor. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'da ev baskınları: 12 gözaltı

SONRAKİ HABER

Hüseyin Çapkın görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...