19 Aralık 2013 06:00

'Adalet sadece bir kadın ismi'

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kasımpaşaspor - Beşiktaş maçına oyundan çok yaşanan olaylar damga vurdu.

\'Adalet sadece bir kadın ismi\'
Paylaş

Ahmet Metin ŞERBETÇİ
Mahmut Berkay ŞAHİN
Kocaeli


Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kasımpaşaspor - Beşiktaş maçına oyundan çok yaşanan olaylar damga vurdu.

Maç, birçok tartışılacak pozisyona kapı açarken, sahaya bir taraftarın girmesi ve Beşiktaşlı Oyuncu Manuel Fernandes’e saldırması büyük bir kesim tarafından tepki topladı.
Hakem hatalarının ve dış etkenlerin bolca tartışıldığı bu maçı bizler de Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine sorduk.

‘PROVOKASYON OLDUĞUNA İNANIYORUM’

Hakemin kural hatası yaptığına dikkat çeken Yağmur Özdemir, Kasımpaşasporlu Ryan Donk’un oyundaki topa ikinci bir topla müdahale etmesi üzerine hakemin yanlış karar verdiğini belirtti. Pozisyonun kırmızı kart ve penaltı ile cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Yağmur Özdemir, “Beşiktaş’ın başına gelenler artık tesadüf değil ve olayların içinde kesinlikle provokasyon olduğuna inanıyorum” dedi.

Beşiktaş’ın üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden ve aynı zamanda Beşiktaş’ın altyapısında basketbol oynayan Soner Sefer, özellikle Gezi sürecinde çArşı grubunun en ön saflarda yer almasından sonra Beşiktaş’ın birtakım dış etkenler tarafından önünün kesildiğini iddia etti.

Beşiktaşlı Futbolcu Manuel Fernandes’e saldıran kişinin kesinlikle Beşiktaşlı olduğuna inanmadığını söyleyen Hasan Şatır olayın provokasyon olduğunu söyledi. Manuel Fernandes’e saldıran kişinin ertesi gün serbest bırakılmasını ise “Bu güne kadar adalet Türkiye’de sadece bir kadın ismi olarak kaldı” diye konuştu.

Kasımpaşaspor’un siyasiler tarafından desteklenen bir kulüp olduğunu düşünen Recep Tunç, kulübün 2002’den sonra 3. ligden kademe kademe yükselerek süper lige çıktığını söyledi. Maçı ise “Recep Tayyip Erdoğan 2-1 Beşiktaş” diyerek özetledi.

ÖNCEKİ HABER

Pornografik futbol ve namus

SONRAKİ HABER

Aşk’ın ‘Son Hasat’ı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...