18 Aralık 2013 19:15

NSU’lu katilin babası istihbaratı adres gösterdi

Almanya’da 2000 – 2007 yılları arasında 8’i Türkiyeli, biri Yunanistanlı olmak üzere toplam 9 göçmen esnafı katleden ırkçı terör örgütü NSU davasının 69. duruşması geride kaldı.

NSU’lu katilin babası istihbaratı adres gösterdi
Paylaş

Yücel ÖZDEMİR
Münih

Almanya’da 2000 – 2007 yılları arasında 8’i Türkiyeli, biri Yunanistanlı olmak üzere toplam 9 göçmen esnafı katleden ırkçı terör örgütü NSU davasının 69. duruşması geride kaldı. 6 Mayıs’ta başlayan davada seri cinayetler işleyen terör örgütünün başı olarak gösterilen Uwe Mundlos’un babası dün tanık olarak dinledi. Halen örgütün üyelerinin doğup büyüdüğü Doğu Almanya’nın Jena kentinde yaşayan Bilgisayar Mühendisi Prof. Siegfried Mundlos, dün tanık olarak dinlendiği duruşmada oğlunun suçsuz olduğunu söyleyerek istihbarat örgütünü suçladı.

KATİLE İSTİHBARAT ELEMANLIĞI TEKLİFİ

Oğlunun asıl olarak 1994’ün sonunda askere gittikten sonra ırkçı görüşlere sahip olmaya başladığını söyleyen Mundlos, askerdeyken komutanı tarafından kendisine aşırı sağcıların içine çok fazla karışmamasına dikkat etmeleri yönünde uyarıldıklarını söyledi. 1994-95 yılları arasında askerlik yapan Uwe Mundlos’a, Askeri İstihbarat Örgütünün (MAD) istihbarat elemanlığı teklif ettiği, ancak bunu kabul etmediği biliniyor. Baba Mundlos dünkü duruşmada, askerlik şubesinin oğluna övgüler içeren bir raporunu sundu.
Kendisinin Demokratik Almanya Cumhuriyeti (DDR) döneminde rejime karşı eylemler düzenlediğini, oğlunun da kendisine her türden desteği verdiğini söyleyen baba Mundlos, davanın bir numaralı sanığı olan Beate Zschaepe’nin oğlunun sevgilisi olduğunu, sürekli evlerine geldiğini, evden birisi sayıldığını, ancak oğlunun askere gitmesinden sonra diğer katil zanlısı Uwe Böhnhardt ile sevgili olduğunu anlattı.

‘IRKÇILIĞA YOKSULLUK NEDEN OLDU’


Bölgede gençlerin ırkçı görüşler etrafında bir araya gelmesinde, Doğu Almanya’nın yıkılmasından sonra artan işsizlik ve yoksulluğun büyük bir rol oynadığını, gençlerin gidebileceği sosyal yerlerin olmadığını, söyleyen baba Mundlos, bu gençlerin istihbarat örgütü tarafından yönlendirildiğini açık olarak söyledi. Bölgede istihbarat örgütünün önemli bir elemanı olan Tino Brandt’ın devletten aldığı parayla araba tutarak gençleri ırkçıların düzenlediği konserlere, eğlencelere götürdüğünü, ırkçı propaganda yaptırdığını ayrıntılı bir şekilde anlattı.


 

ÖNCEKİ HABER

Güney Sudan’daki ölü sayısı 500’ü buldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Devlet içindeki devleti meydana çıkaracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa