18 Aralık 2013 18:36

Türk-İş: Asgari ücret 1600 TL olsun

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dün ikinci kez bir araya geldi. Toplantı sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret olarak en düşük memur maaşını baz olarak aldıklarını taleplerinin 1600 TL olduğunu belirtt

Türk-İş: Asgari ücret 1600 TL olsun
Paylaş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dün ikinci kez bir araya geldi. Toplantı sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret olarak en düşük memur maaşını baz olarak aldıklarını taleplerinin 1600 TL olduğunu belirtti. Atalay, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1065 TL, yoksulluk sınırının da 3 bin 470 TL olduğunu söyledi.

Bu nedenle asgari ücretin en düşük memur maaşı kadar olmasını talep ettiklerini belirten Atalay, “Bu rakam kabul görür mü bilemeyiz ama biz bu hedefe ulaşmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Asgari ücret tespit komisyonu  saat 10.00’da Türk-İş binasında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal göstergelerinin değerlendirildiği toplantıda TÜİK’in hazırladığı asgari gıda ve gıda dışı harcama tutarlarının yer aldığı raporun yanında Hazine raporu değerlendirildi. 2014 yılında uygulanacak asgari ücret tutarının Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan üçüncü toplantıda belirlenmesi bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rüşvetin fotoğrafları ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Tıp eğitimi durdu duracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...