18 Aralık 2013 17:51

Kamu emekçisi grevde; Memurun ayakkabı kutusunda 3 lira var!

KESK bugün yurt genelinde greve çıkıyor. Bütçe görüşmelerinin devam ettiği bugünlerde taleplerinin karşılanmaması üzerine grev kararı alan KESK, tüm kamu emekçilerini yolsuzluk bütçesine karşı greve katılmaya çağırdı.

Kamu emekçisi grevde; Memurun ayakkabı kutusunda 3 lira var!
Paylaş

KESK bugün yurt genelinde grevde. Bütçe görüşmelerinin devam ettiği bugünlerde taleplerinin karşılanmaması üzerine grev kararı alan KESK, tüm kamu emekçilerini yolsuzluk bütçesine karşı greve katılmaya çağırdı.  

İstanbul’da kamu emekçileri işyerlerinde eylemler yaptıktan sonra Avrupa Yakasında saat 11.00’de Çapa Tıp Fakültesi önünde buluşarak Beyazıt’a yürüyecek.

Anadolu Yakası’ndaki kamu emekçileri de Sirkeci’de buluşup Beyazıt Meydanı’na yürüyecek.

İstanbul Vergi Dairesi önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan emekçiler yolsuzluk operasyonuna gönderme yaparak "Memurun ayakkabı kutusunda 3 lira var" dedi: https://twitter.com/RojnamevanWedo/status/413581326378622976

BALIKESİR'DE EMEKÇİLERİN GÜNDEMİNDE AYAKKABI KUTUSU VAR

KOLEJ MEYDANINDA TOPLANILACAK

KESK üyesi kamu emekçileri Ankara’da sabah işyerlerine yaptıkları eylemlerin ardından belirlenen buluşma noktalarından Kolej Meydanı’na yürüyecek. Sağlık emekçileri SES Ankara Şubesinin çağrısıyla saat 12.00’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelecek. BES 1 No’lu Şube saat 11.00’de SGK Genel Müdürlüğü önünde, BES 2 No’lu Şube saat 10.30’de Ulus Çatalhan Vergi Dairesi önünde toplanacak.  Yapı Yol-Sen Ankara Şube-Eğitim Sen 5 No’lu Şube ve ESM 1 No’lu Şube ise saat 11.00’de Karayolları Genel Müdürlüğü önünden Kolej Meydanı’na yürüyecek.

Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube saat 11.00’de Çankaya Belediyesi önünde, Haber-Sen Ankara Şubeleri saat 11.00’de Yenişehir Postanesi önünde toplanacak.

Kültür Sanat-Sen üyeleri, saat 11.00’de Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü önünden buluşma noktasına yürüyecek. Eğitim Sen Ankara 2 ve 4 No’lu Şubeler saat 11.00’de YKM önünde toplanıp önce Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyecek

'HASTALAR HASTANEYE; ÖĞRENCİLER İSE OKULA GİTMESİN'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, bağlı bulundukları konfederasyonları KESK'in 2014 bütçesine karşı bugün gerçekleştireceği uyarı grevine ilişkin Adana'daki şube merkezlerinde basın toplantısı düzenledi. SES Genel Başkanı Çetin Erdolu kısa bir açıklama yaptı.

2014 ila 2015 dönemini kapsayan toplu sözleşmenin kamu emekçilerinin haklarını yok saydığını belirten Erdolu, "Sadece kamu emekçilerinin özlük haklarını ve ekonomik haklarını ön plana çıkartacak bir mücadele değil. Aynı zamanda TBMM'de görüşülmekte olan bütçede kamu hizmetlerinin nitelikli bir kamu hizmeti alma adına ayrılan payını da artırılmasını talep ediyoruz. Yani bizim mücadelemiz halk içindir aynı zamanda. 19 Aralık günü kamu emekçilerinin yapacağı iş bırakma eylemine destek vermek için vatandaşların çocuklarını okullarına göndermemeleri ve sağlık hizmetleri için sağlık ocakları ve hastanelere gelmemelerini, kamu dairelerine o gün başvurmamalarını talep ediyoruz " dedi.

'19 ARALIKTA GREVDEYİZ'

Gaziantep'te, KESK'e bağlı sendika temsilcileri, hükümetin taleplerini karşılamaması nedeniyle greve çıkacak. Grev öncesinde Balıklı Park'ta basın açıklaması yapan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, talepleri karşılanmadığı için grev yapacaklarını söyledi. Taleplerin açık olduğunu dile getiren Koç, "Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, kısaca insanca yaşayacak bir ücret politikasının uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Eğitim Sen Hakkari Şubesi de basın toplantısı düzenleyerek grev hakkında bilgi verdi.  Şube Başkanı Yusuf Demir, "Emekçilerin birikimlerine el koyarak, ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar, bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına aktarılıyor. Bu kaynaklar, daha fazla istihdam yaratacak, toplumsal refahı arttıracak yatırımlara değil, bir avuç rantçı bakan çocuklarına ve bir avuç yandaş işadamlarının cebine aktarılıyor” dedi.

‘SANATI KORUMAK İÇİN GREVE’

Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) sanat kurumlarına sahip çıkmak için tüm kültür ve sanat emekçilerini 19 Aralık’ta KESK’in yapacağı greve katılmaya çağırdı. Kültür Sanat-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada kültür ve sanat emekçilerine  19 Aralık günü Ankara Opera Müdürlüğünde saat 11.00’de toplanma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, AKP Hükümetinin siyasi ve ideolojik baskılarla yeniden biçimlendirmeye çalıştığı kültür ve sanatı ticarileştirmek istediğine dikkat çekildi. “AKP Hükümeti kültür ve sanat kurumlarının toplumsal özünü ortadan kaldırmak istemektedir” denilen açıklamada, AKP’nin “Devlet eli ile tiyatro olmaz, özelleştireceğiz” mantığı eleştirildi. Özerk ve tüzel kişiliğe sahip ödenekli sanat kurumlarının halkın gözünde itibarsızlaştırılmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, “Önce binalar ya satılmış, ya satılığa çıkarılmış, ya da tadilat yapılacak diye boşaltılmıştır” denildi. Açıklamada, özel tiyatrolara yardım koşulunun da “Genel ahlak kuralları”na bağlanması eleştirildi.

DÜN BDP İLE GÖRÜŞÜLDÜ

KESK Genel Başkanı Lami Özgen dün de BDP Grubunu ziyaret etti. Özgen, “Emek en yüce değerdir” diyen herkesi bugün yapacakları greve destek vermeye çağırdı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Mali Sekreter Ali Berberoğlu, BDP Grubunu ziyaret ederek Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile görüştü.
KESK’in ziyaretini önemsediklerini belirten Baluken, başından beri bu bütçenin savaştan, sermayeden, sömürüden yana bütçe olduğunu söylediklerini ama, komisyonda ve genel kurulda önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi. 2014 bütçesinin halkın değil, belli iktidar odaklarının bütçesi olarak çıkacağını kaydeden Baluken, Sayıştay raporlarının gelmemesine, yine bütçeden güvenlik, askeri harcamalara aslan payının ayrılmasına, temel sorunlara çözüm getirmemesine yönelik ezberin devam ettiğini dile getirdi. Baluken KESK’in ve emekçilerin mücadelesinde yanlarında olduklarını belirterek, “Hak ve özgürlük mücadelesinde yarın da birlikte yürüyeceğiz” dedi.

KESK Genel Başkanı Özgen ise sadece kamu emekçilerini değil, emeklileri, işçileri, yoksulları ve “Emek en yüce değerdir” diyen herkesi eylemlerine destek vermeye çağırdıklarını söyledi.


LİSELİLERDEN ÖĞRETMENLERİNE DESTEK

Alişan DOĞAN
Yunus ALPERGÜN
İzmir

Bornova Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri 19 Aralık grevinde öğretmenlerini destekleyeceklerini belirttiler. Bütçeden gerçek anlamda eğitimin ihtiyaçları için pay ayrılmasını istediklerini belirten öğrenciler, bütçe oluşturulurken halkın bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Öğrencilerden Sinem Uysal, eğitim gören milyonlarca gencin olduğunu, ülkenin geleceğini belirleyen temel etken olan eğitimin bütçe görüşmelerinde gerektiği ilgiyi görmediğini belirtti. Uysal, okullara ayrılan ödeneğin yetersiz kaldığını dile getirdi. 
Emre Artık, barış sürecine girildiğinin söylendiği şu günlerde silahlanma ve savunmaya ayrılan bütçenin eğitime harcanması gerektiğini ifade ederek, “Bütçe görüşmelerinin daha objektif bir şekilde halkı da bilgilendirerek devam etmesini temenni ediyorum” dedi.  Öğrenciler KESK’in, “Yolsuzluk ve yoksulluk bütçesini kabul etmiyoruz, hakkımızı istiyoruz” talebiyle yaptığı grevi desteklediklerini ifade ettiler.


ÖNCEKİ HABER

Bakanlık bizi hangi yüzle denetleyecek?

SONRAKİ HABER

Rüşvetin fotoğrafları ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...