18 Aralık 2013 16:27

Kürt halkı iradesini yok sayan bu karara sessiz kalmayacak

Halkların Demokratik Partisi İzmit İlçe Örgütü yaptığı basın açıklaması ile BDP’li tutuklu milletvekillerinin tahliye talebinin mahkemelerce red edilmesini protesto etti.

Kürt halkı iradesini yok sayan bu karara sessiz kalmayacak
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi İzmit İlçe Örgütü yaptığı basın açıklaması ile BDP’li tutuklu milletvekillerinin tahliye talebinin mahkemelerce red edilmesini protesto etti.  BDP’li tutuklu vekiller ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılması istenen açıklamada uzun ve haksız tutukluluğun bir tür yargısız infaz olduğuna dikkat çekildi.

“Irk ve bölge ayrımcılığını reddeden adalet ve özgürlük istiyoruz’ pankartı ile Belediye İşhanı önünde buluşan HDP üyeleri sık sık “Hırsızlar dışarıda, vekiller içerde’ sloganları attılar.
Açıklamayı okuyan HDP İzmit İlçe Başkanı Osman Nuri Şenol Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemelerinin tahliye talepleri için verdiği ret kararının seçilmiş vekillerin temsil haklarını çiğnemenin yanı sıra verili hukuk düzenini de hiçe saymak anlamına geldiğini kaydetti.

Bu kararın hukuk kisvesi adı altında yürütülen ırkçı siyasetin ifadesi olduğunu belirten Şenol “ Kürt halkı kendisini vekillerinden ayıran ve siyasi iradesini yok sayan, demokratik siyaseti tıkayan bu kararı kabullenmeyecek,  yaşanan bu hukuk skandalına sessiz kalmayacaktır” şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

Kapatılmak istenen belediye açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Tutuklu milletvekilleri için yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa