18 Aralık 2013 14:58

'4 bakan hakkında fezleke hazırlandı' iddiası

Yolsuzluk operasyonunun ikinci gününe dair gelişmeler... İstanbul ve Ankara Emniyeti derken görevden almalar yurt çapına yayıldı. Arınç ve Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda "Devlet içinde devlet" vurgusu öne çıktı. Fethullah Gülen'in avukatı ise iddiaları yalanladı.

\'4 bakan hakkında fezleke hazırlandı\' iddiası
Paylaş

Yolsuzluk operasyonunun ikinci gününe dair gelişmeler... İstanbul ve Ankara Emniyeti derken görevden almalar yurt çapına yayıldı. Arınç ve Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda "Devlet içinde devlet" vurgusu öne çıktı. Fethullah Gülen'in avukatı ise iddiaları yalanladı. 4 Bakan hakkında fezleke hazırlandığı ve Adalet Bakanlığına gönderildiği öne sürüldü.

ANKARA’DA 18 ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

İstanbul merkezli başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında emniyet müdürlerinin görevden alınmasının ardından Ankara’da 18 şube müdürü görevden alındı.

İstanbul merkezli yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından emniyette yaşanan görevden almalar Ankara ile devam ediyor. Ankara’da mali, narkotik ve siber suçlarla mücadele şubelerinin de içinde bulunduğu birimlerde 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

Görev yerleri değiştirilen şube müdürleri arasında, Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya, Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz ve Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük de bulunuyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ...

Görevden almalar yurt geneline yayıldı: http://www.evrensel.net/haber/74492/emniyetteki-degisiklikler-yurt-geneline-sicradi.html

Recep Tayyip Erdoğan: Devlet içindeki devleti meydana çıkaracağız: http://www.evrensel.net/haber/74490/erdogan-devlet-icindeki-devleti-meydana-cikaracagiz.html#.UrH87ie6rxU

Bülent Arınç: Psikolojik harp yürütülüyor: http://www.evrensel.net/haber/74480/arinc-psikolojik-harple-karsi-karsiyayiz.html#.UrH9Gye6rxU

Rüşvetin fotoğrafları yayınlandı: http://www.evrensel.net/haber/74480/arinc-psikolojik-harple-karsi-karsiyayiz.html#.UrH9Gye6rxU


03:20 İstanbul Emniyeti’nin düzenlediği yolsuzluk operasyonundan bir gün önce, İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nin gözaltına alınacak kişilerin malvarlıklarına el konulmasına dair karar verdiği ortaya çıktı.

İstanbul 18 Sulh Ceza Mahkemesi’nin tüm malvarlıklarına el koyduğu isim ve şirketler şöyle: “Abdullah Happani, Barış Güler, Emin Hayyam, Fatma Aslan, Rıza Sarraf (Reza Zarrab’ın Türk vatandaşı olduktan sonraki ismi) Rüçhan Bayar, Salih Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan, Mohammad Zarrab, Are Havacılık A.Ş. , Aybüke Medikal Danışmanlık, Borden Turizm ve Nakliye, Cameron Denizcilik ve Kıymetli Madenler, Durak Döviz, Duru Döviz, ECB Kuyumculuk, İlsam Dış ticaret, M1 Yapı, Nargis Uluslararası Dış Ticaret, NEG Finansal Danışmanlık, NNR Uluslararası Ticaret, Rainbow Mano Commercial Brokers (Dubai merkezli, İstanbul Şubesi), Royal Denizcilik, Royal Holding, Safir Altın, Simay Altın, Taşbşı Kıymetli Madenler, Tümay Altın, Volgan Gıda Dış Ticaret.

00:24: İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün düzenlenen operasyonda sağlık kontrolüne götürülen 28 kişiden 8'i serbest bırakıldı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılanlar isimleri; Kemal Arslan, Murat Cansunar,Yılmaz Çelik, Suphi Vurgeç, Bilir Vakıf Yardımağan, Faruk Altunbay, Bahattin Kuş, Ahmet Fikri Okumuş oldu.

23:12: Doğan Haber Ajansı: Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla devam eden 17 Aralık Operasyonu kapsamında 4 Bakan hakkında fezleke hazırlandığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderildiği ileri sürüldü.

23.00 'Bakanlar istifa etsin' diyen Nazlı Ilıcak Sabah Gazetesi'nden gönderildi. Gazete yönetimi Ilıcak'a ayrılığın gerekçesini "fikir ayrılığı" olarak açıkladı. http://www.evrensel.net/haber/74497/bakanlar-istifa-etsin-diyen-nazli-ilicak-sabahtan-gonderildi.html

22:20: FOX TV Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM'ye ulaştığını iddia etti.

21:46 ODA TV: MUAMMER GÜLER'İN SES KAYDI BASINA SIZDIRILDI

ODA TV'nin haberine göre Emniyet'ten servis edildiği anlaşılan kayıtlarda İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile görüşmesi olduğu iddia edilen ifadeler yer alıyor.

Kayıtlarda, Güler'in de rüşvet olaylarından haberdar olduğu anlaşılıyor. Görüşmeye göre İçişleri Bakanı Güler, oğlu ile alınacak paralara dair konuşma yapıyor. Oğlunu dinlemeye karşı uyarıyor. Yine gözaltına alınan bazı isimlerle yaptığı görüşmelerde sorun yaratan kamu görevlilerini görevden almayı taahhüt ediyor.

ODA TV görüşmeleri yayınlamayı etik olarak doğru bulmadığını belirterek "Cemaat-AKP savaşında kavgalarına ortak olup bir tarafa hizmet etmeyeceğiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Palalı hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

\'Operasyon temiz ellere dönüştürülsün\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...