18 Aralık 2013 14:20

Talancıları, soyguncuları layık oldukları yere gönderelim

Emek Partisi Genel Merkezi dün İstanbul merkezli başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Haziran’da milyonlarca emekçiyi ayağa kaldıran nedenlerle, bugün yaşananların çok farklı olmadığı belirtilerek; “Haziran’daki gibi birleşelim, talancıları-soyguncuları layık oldukları yere gönderelim” denildi.

Talancıları, soyguncuları layık oldukları yere gönderelim
Paylaş

Emek Partisi Genel Merkezi dün İstanbul merkezli başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada  Haziran’da milyonlarca emekçiyi ayağa kaldıran nedenlerle, bugün yaşananların çok farklı olmadığı belirtilerek; “Haziran’daki gibi birleşelim, talancıları-soyguncuları layık oldukları yere gönderelim” denildi.

AKP ve Cemaat arasında süren kavganın yeni bir boyuta ulaştığı vurgulanan açıklamada;. “Yerel seçimlere giderken AKP’yi zor duruma düşürecek ve oy kaybettirecek bir operasyon gündeme bomba gibi düştü. Rüşvet, ihalede yolsuzluk vb. suçlamalarla gözaltına alınan 52 kişi içinde üç bakanın oğlu, AKP’li Fatih Belediye Başkanı, ünlü ve AKP’ye yakın bir inşaatçı, devlet bankası Halk Bank’ın genel müdürü de vardı.

Hükümet bu operasyonu bir şantaj olarak değerlendirdi ve yapanları da Cemaatçi olmakla suçlayarak, şantaja boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde bu operasyonla ilgili fotoğraflar, telefon görüşmeleri, fezlekeden bölümler Cemaate yakın gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlanacak. AKP tarafı da muhtemelen buna karşı güçlü bir operasyonla cevap verecek” denildi.

İşçilerin ve emekçilerin sömürülmesi, ekonomik ve sosyal haklarının birer birer ellerinden alınması, Kürtlerin haklarını almak için verdiği mücadelenin kanla bastırılması, Ortadoğu’da emperyalistlerin taşeronluğuna soyunup Arap halklarına karşı jandarmalık yaparken birlikte olan iktidar ortaklarının, iktidar kavgasına girip, birbirlerinin ipliğini pazara çıkarmaya başladığının altı çizilen açıklamada şunlar dile getirildi; “Burjuvazinin, sömürücü sınıfların bunun gibi, hatta bundan daha şiddetli çatışmaları çok görülmüştür. Şaşılacak bir şey yok. Üstelik bunun gibi çatışmalarda, birbirlerinin pisliklerini ortaya dökmeleri de emekçilerin, demokrasi güçlerinin işine yarar.

Halkı dini istismar ederek, yalanlar söyleyerek peşinden sürükleyenlerin gerçek yüzleri halk tarafından daha iyi görülüp, demagogların peşinden ayrılmalarına neden olur.

Halk yıllardır, iktidardakilerin gerçek yüzlerini kendilerine açıklamaya çalışanların söylediklerine daha fazla kulak verir.

Yapılması gereken, tarafların kullandıkları kirli yöntemlerini tartışarak, ortalığa saçılan pislikleri ikinci plana itmek değil, tam tersine iktidar kavgası içinde olanların ve bütün muktedirlerin yolsuzluk, hırsızlık, kanunsuzluklarını ortaya çıkarmak ve halka anlatmak için daha fazla gayret sarf edilmesidir.
 
Yerel seçimlerde talancılara, soygunculara oy vermemek, ihale yolsuzluklarının bir daha yaşanmaması için güçlerimizi birleştirmek gereklidir”

Örtülü ödenekten kime verildiği belli olmayan büyük paraları harcayanların, devlet ihalelerini yandaşlara verenlerin, Roboski Katliamı’nın emrini verenlerin, Reyhanlı’ da 52 yurttaşın ölümüne neden olanların, on bine yakın Kürt siyasetçisini hapishanelere dolduranların, Balbay’ ı tahliye edip Kürt milletvekillerini ırkçı bir saikle bırakmayanların, Haziran’ da halka günlerce gaz, su, plastik mermi sıkıp altı genci öldüren, binlerce genci yaralayanların; halka karşı düşmanca politikalarla, sömürü ve talana dayanan iktidarlarını sürdürenlerin görevlerinden alınıp yargılanması gerektiği belirtilen açıklamada; “Elbette, bütün bunları yapanlar iktidardan kendilerini almayacaktır. Ya da istifa etmeyecektir. Onları halk, demokrasi güçleri sırça köşklerinden indirmeli ve yargılamalıdır.

Haziran’da sokaklara, meydanlara çıkan milyonlarca emekçiyi o günlerde ayağa kaldıran nedenlerle, bugün yaşananlar çok farklı değildir.

Haziran’daki gibi birleşelim, talancıları-soyguncuları layık oldukları yere gönderelim” denildi.

BDP: BİZ AKP VE CEMAATTEN YANA DEĞİL ADALETTEN YANAYIZ

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık Operasyonuyla ilgili; "Şu anda görünen temiz eller operasyonundan çok siyasi rekabete benziyor. Biz bunun temiz eller operasyonuna dönüşmesini bekliyoruz. Biz AKP ve Cemaatten yana değil adaletten yanayız. Hükümetin çıkıp soruşturmanın önünü açtığını söylemesi gerekir. Soruşturmaya müdahale doğru değildir" dedi.

Demirtaş, tutuklu milletvekilleri ile ilgili ise; "Biz bu mahkemelerden adalet beklemiyoruz. AYM kararından rağmen çifte standardı ve kanunsuzluğu uygulayacaklarını tahmin etmiyorduk" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çapkın Emniyet\'e geldi ama soruları yanıtlamadı

SONRAKİ HABER

Kapusuz, gözaltına alınanlara \'siper\' oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...