18 Aralık 2013 13:29

AKP'liler operasyonlar hakkında bakın neler söylemiş...

'Biz iktidar partisi olarak suç örgütleriyle mücadele edecek bağımsız yargı organlarının karşısına ‘yapmayın’ diye çıkmıyoruz. Bir yerde yasadışı faaliyet görüyorsanız, ucu nereye kadar varırsa varsın, üzerine gidin diyoruz', bu sözler Mehmet Ali Şahin'e ait. Peki Şahin bunları hangi operasyon için söylemiş?

AKP\'liler operasyonlar hakkında bakın neler söylemiş...
Paylaş

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk operasyonunu "iç ve dış güçlere" havale ederken AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dair soruya verdiği yanıtta, “Nihai karara kadar masumiyet karinesi gözardı edilmemeliydi” dedi. Peki AKP yöneticileri, daha önce Türkiye'nin gündeminde ön sıraları işgal eden operasyonlara dair neler söylemişti:

Bülent Arınç'ın emekli kuvvet komutanlarının gözaltına alınmasından sonra Ülke TV'de yaptığı açıklama:

"Orduevi'nden de bir ordu komutanının alınabileceği artık Türkiye'de 2008 yılında, halkın gözünün önüne gelmiştir. Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılar, sancılar bir taraftan doğum sancısıdır. Bir taraftan, bağırsakların temizlenmesidir."

Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in aynı konuya dair açıklaması:

"Biz iktidar partisi olarak suç örgütleriyle mücadele edecek bağımsız yargı organlarının karşısına ‘yapmayın’ diye çıkmıyoruz. Bir yerde yanlışlık görüyorsanız, şaibe görüyorsanız, yasadışı faaliyet görüyorsanız, ucu nereye kadar varırsa varsın, üzerine gidin diyoruz. Türkiye bağırsaklarını temizliyor, temizlemeye devam edecektir. Türkiye gelecekte daha şeffaf olacaktır.”

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın Balyoz soruşturması kapsamındaki tutuklamalara dair açıklaması:

"Türkiye'nin demokrasisine kasteden, Türkiye'nin hükümetini ortadan kaldırmaya çalışan, TBMM'yi çalışamaz hale getirmenin hayallerini kuranlar da elbette yargılanacak, delillerle birlikte suçlulukları ispat edildiği takdirde elbette ki ceza yasalarındaki karşılığı ne ise o karşılığa maruz kalacaklar."

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Balyoz soruşturması kapsamındaki tutuklamalara dair açıklaması:

"İşlem adliyenin yürüttüğü yargının yürüttüğü bir işlemdir. Son günlerde İstanbul'da tutuklamalar olmuştu. Orada da sözü edilen arkadaşın ismi geçmiştir. İstanbul Adliyesi bu konularda herhalde ifadesine başvuracaktır."

Ergenekon kararlarının açıklanmasından sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklaması:

"Mahkeme lehinize karar verirse, 'mahkemeyi tanıyorum, mahkemenin kararlarını tanıyorum' ama aleyhte bir karar çıkarsa 'ben bu kararları bu davayı bu sonuçları tanımıyorum' şeklindeki bir tavır içine girerseniz gülünç olursunuz"

Futbolda şike soruşturmasına dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması:

"Yargı bir karar vermiş, bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz"

Futbolda şike soruşturmasına dair Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklaması:

"İsimlerin içinde kulüp yöneticileri, futbolcular, federasyon, Merkez Hakem Kurulu'ndan kişiler var. Önemli bir yargı operasyonu olarak görülüyor. Arama, gözaltına alınma kararı, kapsamlı inceleme yapıldığını gösteriyor. Yargı sürecini hepimiz merakla bekleyeceğiz. Merakla takip edeceğiz. Belki de futbol spor camiasında birtakım olayların ortaya çıkarılması, varsa sorumlularının da yargı sürecinde aklanmaları ve yargılanmaları mümkün olacak. Bu, Türkiye'nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor. Türkiye'de hukuk, yargı güçleniyor. Türkiye'de hukuka, nizamlara aykırı işler yapmak isteyenlerin önünde engeller var. Yargı sonucunu merakla bekleyeceğiz. Sonucunda inşallah Türkiye için önemli sonuç ortaya çıkar"

Yargıtay'ın Balyoz kararları sonrası AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklaması:

"Merhamet, adaletin tahakkukuna engel olmamalıdır. Adalet tahakkuk eder ama suçluların kendisine bile siz şefkat ve merhamet duyabilirsiniz, üzülebilirsiniz. Ama bu adaleti tahakkukuna mani olmak, engellemek anlamına gelmez"

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medyada yolsuzluğu aklama yarışı

SONRAKİ HABER

Çapkın Emniyet\'e geldi ama soruları yanıtlamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa