18 Aralık 2013 00:18

HSYK: Olağanüstü toplantı yok

İstanbul’daki bürokrat, işadamı ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı ve HSYK’nın bu nedenle olağanüstü toplandığı iddiaları HSYK tarafından yalanlandı.

HSYK: Olağanüstü toplantı yok
Paylaş

İstanbul’daki bürokrat, işadamı ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı ve HSYK’nın bu nedenle olağanüstü toplandığı iddiaları HSYK tarafından yalanlandı. HSYK kaynakları, Kurulun soruşturmayı yürüten savcıları görevden alma gibi bir yetkisinin bulunmadığını belirtti.

İstanbul’daki bürokrat, işadamı ve bakan çocuklarını bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara ile İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün görevden alınması için harekete geçildiği iddiaları başkent kulislerini hareketlendirdi. İddialara yanıt ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) geldi. HSYK olağanüstü toplantı iddialarını yalanladı. Soruşturmayı yürüten savcıların özel yetkili savcılar olmadığını bu nedenle de HSYK’nın soruşturmadan el çektirme veya görevden alma yetkisinin bulunmadığını ifade eden HSYK kaynakları, savcıların, Başsavcılık tarafından işbölümüne göre görevlendirildiklerini kaydetti. HSYK’nın soruşturmayı yürüten savcıları görevden alma gibi bir yetkisinin bulunmadığını belirten Kurul yetkilileri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in HSYK’yı olağanüstü toplantıya çağırdığı iddialarının da doğru olmadığını ifade etti.
Adalet Bakanı Ergin’in ise rutin programlarına katılmak için yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olduğu Hatay’dan Ankara’ya döndüğü belirtildi. (Ankara/ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluk operasyonunun maddi boyutu 100 milyar avro

SONRAKİ HABER

23 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...