18 Aralık 2013 06:00

Her kuşak kendi sanatını belirler

Haziran direnişiyle birlikte gözle görülür değişimin olduğu alanlardan birisi de hiç kuşku yok ki sanattır. Önceden duvarlarda yazılar görünce bile hoşumuza gitmezken şimdi duvarlarda gördüğümüz resimler,grafitiler, espriler, şiirler bizi gülümsetmeye yetiyor.

Her kuşak kendi sanatını belirler
Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana


Haziran  direnişiyle birlikte gözle görülür değişimin olduğu alanlardan birisi de hiç kuşku yok ki sanattır. Önceden duvarlarda yazılar görünce bile hoşumuza gitmezken şimdi  duvarlarda gördüğümüz resimler,grafitiler, espriler, şiirler bizi gülümsetmeye yetiyor.

Gezi süreciyle birlikte Adana’da Çukurova Üniversitesinde arkadaş çevresiyle oluşmaya başlayan ve giderek genişleyen bir topluluk Sanattan Sokağa Seranad . Geçtiğimiz pazar günü Gençlik Meydanı’nda her yere kartonlara yazdıkları şiirleri asıp sokakta şarkılar söyleyen  aktivistler Adana halkının da dikkatini çekmişti ve beğenisini kazanmıştı .

Sanattan Sokağa Seranad aktivistlerinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencisi  Mesut Akatay  ‘‘Gezi sürecinden sonra sanatın bir anlamda kapitalizmin pençesinden kurtulmuş sokakta hayat bulmuştur . Biz de bu sanat anlayışına uygun hareket etmek için bu etkinliği gerçekleştirdik ve aynı zamanda Van’a da dikkat çekmek için dövizlerimizi açtık” dedi . Aralarında PDR ‘den İktisat Bölümüne , TIP’tan Fen-Edebiyat Fakültesine birçok öğrencinin olduğunu söyleyen Akatay , “Akordiyon eşliğinde sanatı sokağı taşıyoruz . Hayatlarına bir kez şiir okumamış insanları şiirlere tanıştırdık . Aslında özlediğimiz barışın şiirlerde olduğunu insanlara göstermek istiyoruz . Orhan Veli, Garip ön sözünde yıllardır sanatın burjuvaziye hizmet ettiğini esasen sanatın halk için olması gerektiğini söylemiştir . Biz de tam bunu yapıyoruz” diyerek etkinliklerini daha geliştirip Adana genelinde sokaklarda sergileyeceklerini söyledi .

İnsana ait bütün değerlerin giderek çözüldüğü şu soğuk günlerde bu şiir etkinliğimizde yürekleri bir nebze olsa ısıtmayı amaç edindiklerini söyleyen İktisat Bölümü Öğrencisi Hakan Avşar , ağaç dallarına astıkları bu şiirlerin olgun meyvelerini elbette alacaklarını söyledi .

ÖNCEKİ HABER

Erkmen\'den son sergi

SONRAKİ HABER

Taylan’dan ‘Gezi Resimleri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...