18 Aralık 2013 06:00

Koruması olsaydı kızım yaşayacaktı

Şiddet gördüğü için üç yıl önce boşandığı eski eşi V.A. tarafından öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık toprağa verildi. Erfındık için ders verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde cenaze töreni düzenlendi

Koruması olsaydı  kızım yaşayacaktı
Paylaş

Şiddet gördüğü için üç yıl önce boşandığı eski eşi V.A. tarafından öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık toprağa verildi. Erfındık için ders verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde cenaze töreni düzenlendi. Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Erfındık’ın cenazesi, üniversitedeki törenin ardından Buca Kaynaklar Mezarlığında defnedildi. Erfındık’ın katili eski kocası ise hâlâ bulunamadı.

Erfındık için, görev yaptığı DEÜ Tınaztepe Kampusü Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan törene ailesi, öğrencileri ve meslektaşları katıldı. Kadın örgütlerinin temsilcileri de törene katılarak cinayete tepki gösterdi. Erfındık’ın cenazesi yakınları, akademisyenler ve öğrencilerin omuzlarında taşındı. Üniversitedeki törende öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

AİLESİ DAVA AÇACAK

Kızının hep ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten anne Tülay Aksakal,  “Koruması olsaydı belki kızım şu anda yaşıyor olacaktı. Bu ölüm bir savcı hatasıdır. Gerekli işlemleri başlattık. Savcıdan da davacıyım. Cenazeden sonra da bu işin arkasını bırakmayacağım” dedi. Serpil Erfındık’ın babası da kızının evlendikten sonra her gün şiddet gördüğünü ifade etti.

SAVCI BAŞINDAN MI SAVDI?

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi üyeleri de Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaparak, tüm koruma taleplerine rağmen yeterince korunmayan Serpil Erfındık’ın ihmaller nedeni ile hayatını kaybettiğini belirttiler. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi adına yapılan açıklamada konuşan  Av. Ayşegül Altınbaş, Serpil Erfındık’ın aile mahkemesinden önce üç aylık, sonra bir aylık koruma aldığını ancak eski eşinden tehdit almaya devam ettiği için farklı yaptırımlar istediğini belirtti. Erfındık’ın taleplerine karşılık Cumhuriyet Savcısının “Sen yine niye geldin, bir de öğretim görevlisi olacaksın, çan çan çan çene. Ben zaten ameliyat olacağım, rapor yazmam lazım bir de seninle mi uğraşacağım” diyerek başından savdığının iddia edildiğini aktaran Altınbaş, savcı için “Sizin için bir dosya daha eksildi ama bizim için bir insan öldü” diyerek tepkisini gösterdi. Erfındık en son İzmir Barosunun Kadın Hakları Merkezi’ne başvurmuş, merkez de başvuruyu Cumhuriyet Savcılığına iletmişti.  

SORUMULULAR İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Koruma kararının biteceği son günde eski eşi tarafından öldürülen Serpil Erfındık olayında ihmali bulunanlardan tek tek şikayetçi olacaklarını söyleyen Av. Ayşegül Altınbaş, başta adı olup kendisi olmayan  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olacağını belirtti. Erfındık’ı kapıdan kovan aile mahkemesi hakimi ve cumhuriyet savcısı, yeterince korumayan kolluk güçleri, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Av. Altınbaş “Öfkeli ve bir o kadar da kızgınız. Sorumlular yargılanıp cezalandırılana kadar konunun peşini bırakmayacağız.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde ne fırsatlar eşit ne de olanaklar

SONRAKİ HABER

Yargıtayda yeni atamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...