17 Aralık 2013 20:31

Tutuklu avukatlara kart gönderildi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi tutuklu avukatların serbest bırakılmasını isteyen Devrimci 78’liler Federasyonu, cezaevindeki avukatlara kart gönderdi.

Tutuklu avukatlara kart gönderildi
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi tutuklu avukatların serbest bırakılmasını isteyen Devrimci 78’liler Federasyonu, cezaevindeki avukatlara kart gönderdi. Kartlarına tutuklu avukatlar için destek mesajları yazan 78’liler, “12 Mart’ta, 12 Eylül’de bizi savunan devrimci avukatlarımızı, şimdi biz savunuyoruz” dedi.
ÇHD’li avukatlara destek için Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapan Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri, “Savunma hakkını savunuyoruz” yazlı pankart taşıdılar.

‘AVUKATLAR SERBEST BIRAKILSIN’

Federasyon adına açıklama yapan şair, fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer, ÇHD’li avukatların yoksulların, işten atılanların, öğrencilerin ve hakkı gasp edilen herkesin sesi olduğunu söyledi.

12 Mart ve 12 Eylül’de kendilerini de devrimci avukatların savunduğunun altını çizen Özer, “Bizi savunan, mahkeme kapılarında devrimcilerin sesi olan ve bizim için gerekirse işkence gören avukatlarımızı savunuyoruz” dedi. Devrimci avukatların serbest bırakılmasını isteyen Özer, savunma hakkı önündeki engellerin kaldırılması ve yargıdaki ‘çifte standart’ın son bulması gerektiğini söyledi.
Ellerinde tutuklu avukatların resimlerini taşıyan 78’liler, buradan Mithatpaşa Postanesine yürüdü ve cezaevlerindeki avukatlara destek kartı yolladı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torba yasadan derhal vazgeçin

SONRAKİ HABER

Raporlar Meclise eksiksiz sunulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...