17 Aralık 2013 19:32

CHP’li adaydan gazetecilere tehdit

Gazetecilere hakaret, tehdit ve darptan 4 yıl 7 ay ceza alan, CHP Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi basına tehditler savurmaya devam ediyor.

CHP’li adaydan gazetecilere tehdit
Paylaş

Gazetecilere hakaret, tehdit ve darptan 4 yıl 7 ay ceza alan, CHP Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi basına tehditler savurmaya devam ediyor.

Üç yıl önce ‘zehirli varillere, arıtmanın kokusuna hayır’ imza standını yaklaşık 30 kişiyle basarak Gazeteci Hülya Özen ve Halil Özen’i darp edip, tehdit ve hakaretlerde bulunan Ekşi, toplam 4 yıl 7 ay ceza almıştı. İndirimlerden sonra hükmün açıklanması ertelenen ve 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar veliren Ekşi, daha kararın mürekkebi kurumadan gazetecileri tehdit etmeye devam ediyor.

Tuzla Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladığı törende, aldığı cezayı değerlendiren Ekşi, “Bundan sonra her iftiranın karşılığı misli misli onlardan sorulacaktır. Bunu herkes böyle bilsin” dedi. Konuşmasında  artık tahammülü kalmadığını söyleyen Ekşi, “Şunu yapmayacağız bundan sonra. Efendim yazdı biz de hukuka gidelim, evet hukuk işliyor ama 3 yıl sürüyor. Yazdı mı karşılığını alacaktır. Söyledi mi karşılığını alacaktır. Tokat vurdu iki tane yiyecektir” dedi.

‘İSTEDİĞİNİZİ ANLAYIN’

Tuzla Belediye Başkan aday adaylığını açıkladığı törenin ardından yerel bir televizyonda canlı yayına katılan Ekşi, bir gazetecinin “Basını tehdit mi ediyorsunuz?​” sorusuna “Olur mu öyle şey. Bir gazete hakkımda yalan yanlış haber yaparsa ben de onunla ilgili iki gazete çıkartırım. Misliyle karşılık derken bunu kastediyorum” dedi. Ancak konuşmanın ilerleyen bölümlerinde hakkında çıkan yolsuzluk haberleriyle ilgili “Artık bizim bunlara tahammülümüz yok. İster siyasetçi olsun ister gazeteci olsun. Söylediklerimi hangi anlamda anlayacaklarsa öyle anlasınlar.” diyerek canlı yayında tehditlerine devam etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Madende ayağı dozer altında kalan mühendis öldü

SONRAKİ HABER

\'4 bakan hakkında fezeleke hazırlandı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...