06 Haziran 2011 10:54

Bölge’de Blok coşkusu

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van Bağımsız Milletvekili Adayları Kemal Aktaş, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Nazmi Gür için seçim çalışmaları devam ediyor. Üçer, Zilan Deresi’ndeki köyleri ziyaret ederken, Tuğluk ve Gür ise kentteki çok sayıda düğüne katıldı. Tutuklu aday Aktaş

Bölge’de Blok coşkusu
Paylaş

‘KCK davası’ndan tutuklu Van Adayı Kemal Aktaş için köy ziyaretleri sürüyor. Van adaylarından Nazmi Gür ise dün seçim bölgesinde yapılan çok sayıda düğüne katıldı. Gür’ün katıldığı düğünler mitinglere dönüştü. Blok’un diğer bir Van adayı Özdal Üçer de Erciş’te köy ziyaretlerinde bulundu. Van Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk da seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde ve köylerde yapılan düğünleri ziyaret etti.  

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayları Esat Canan, Selahattin Demirtaş ve Adil Kurt için yapılan seçim çalışmaları hız kazandı. Blok adaylarının uğradığı her yer miting alanına dönüşüyor. Esat Canan, Yüksekova’ya bağlı Pinyanişi bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Buralarda konuşan Canan, bu seçimlerin Kürtler için kader seçimlerinden biri olduğunu belirterek, “Başbakan uzanan barış elini çevirerek askeri operasyonlara hız vermiştir. Askeri operasyonların yanı sıra siyasi operasyonlar da yapmakta ve halen gözaltı ve tutuklamalar devam etmektedir. AKP seçimler yaklaştıkça her türlü provokasyonu yaratabilir. Halkımız uyanık olmalı” dedi. Hakkari’nin bir diğer bağımsız adayı Adil Kurt ise Yüksekova’ya bağlı köyleri ziyaret ettikten sonra ilçeye bağlı Esentepe, Orman ve Yeşildere Mahallelerindeki düğünlere katıldı. Diğer kentlerdeki adaylara destek vermek amacıyla kentten ayrılan Hakkari Bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş için ise komisyonlar çalışmalarını sürdürüyor. Merkeze bağlı köy ve mahallelerde çalışma yürüten komisyonlar, köylerde ve merkezde onlarca düğüne katılarak destek istedi. Hakkari’de 7 Haziranda Merzan Toprak Saha’da yapılacak büyük Hakkari mitingine yurttaşların katılması için çağrıda bulunuldu.

Blokun Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin, Antep ve Bingöl adayları da çalışmalarını hızlandırdı. Onlarca köyü ve ilçeleri ziyaret eden adaylar, 12 Haziran seçimlerinde AKP’ye bir ders vermek için tüm vatandaşları çalışmaları güçlendirmeye çağırdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de Blok çalışmalarına polis engeli

SONRAKİ HABER

Karslılar Birtane’yi Meclis’e göndermekte kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...