17 Aralık 2013 15:45

Emekçilerden bütçeye kırmızı kart

Büro emekçileri 2014 bütçesine kırmızı kart gösterdi. Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan BES üyeleri adına konuşan Meryem Çağ, ağustos ayı içerisinde Memur-Sen ve hükümet arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine itiraz ettiklerini söyledi.

Emekçilerden bütçeye kırmızı kart
Paylaş

Büro emekçileri 2014 bütçesine kırmızı kart gösterdi. Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri adına konuşan Genel Eğitim Sekreteri Meryem Çağ, ağustos ayı içerisinde Memur-Sen ve hükümet arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine itiraz ettiklerini söyledi. 2014 yılı bütçesi hazırlanırken kamu emekçilerinin taleplerinin göz ardı edildiğine dikkat çeken Çağ,  ülke kaynaklarının rantiyeye ve savaşlara peşkeş çekildiğini ifade etti.

Büro emekçilerinin gasbedilen ikramiye, vekalet ücreti ve ek ödemelerinin geri verilmesini talep eden Çağ, kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kamuda emekçilerinin 4-b, 4-c, 50/D, taşeron, kapsam içi ve dışı gibi farklı statülerde istihdam edildiğini belirten Çağ, “Herkes 4-a statüsüne geçirilerek güvenceli olarak çalıştırılmalı taşeron ve sözleşmeli çalışma yasaklanmalıdır” dedi. Toplusözleşme ve grev hakkı önündeki engelleri de hatırlatan Çağ, kamuda en düşük yoksulluk ücretinin 3 bin 741 lira olması gerektiğini vurguladı.

‘İTİRAZ EDİYORUZ’

BES İzmir Şubesi üyeleri de, Buca Şirinyer Vergi Dairesi önünde bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Ramis Sağlam, ağustos ayı içerisinde Memur Sen Konfederasyonu ile Hükümet arasında imzalanan satış sözleşmesini kabul etmedikleri ifade ederek, “2014 yılı bütçesi hazırlanırken kamu emekçilerinin taleplerini göz ardı eden, bu ülkenin kaynaklarını rantiyeye ve savaşa peş keş çeken AKP’ ye itiraz ediyoruz” dedi.

Kocaeli Defterdarlığı önünde bir araya gelen BES Kocaeli Şube üyeleri de 2014 bütçe tasarısını protesto etti. Açıklamada konuşan BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, 2014-2015 yıllarını kapsayan ikinci dönem toplu sözleşmenin kaybedeninin kamu emekçileri ve emekliler olduğunu söyledi. Kayıplarının telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılması gerektiğini belirten Şişman “taleplerimiz için 19 Aralık’ta grevdeyiz” dedi.

‘HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Emekçiler İstanbul’da da bütçeye kırmızı kart gösterdi. İstanbul SGK ve Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapan BES üyesi emekçiler adına 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Vasan ve Şube Sekreteri Baki Ulaş Karaca konuştu. Açıklamaya KESK merkez yöneticileri Fikret Aslan ve Ahmet Acar da katıldı. 2014 yılı bütçesi hazırlanırken kamu emekçilerinin taleplerinin göz ardı edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kaynaklarının rantiye ve savaşa peşkeş çekildiğini ifade etti. “AKP’ye itiraz ediyoruz” diyen emekçiler, “Artık Yeter” yazılı kartları göstererek “hakkımızı istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

\'TOKİ, Romanlara yapılan evleri başkalarına sattı\'

SONRAKİ HABER

Yusuf\'un ölümüne neden olan taksici adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...