17 Aralık 2013 15:10

AKP'ye yakın medya Şükür'ün istifasını görmedi

Milletvekili Hakan Şükür’ün dershanelerin kapatılması tartışması ve cemaate yönelik eleştiriler üzerine partisinden istifa etmesi sonrası Gülen’in resmi İnternet adresinde “Eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür: Rahatı görünce değişen Hocaefendi değil” başlığıyla bir haber yer aldı.

AKP\'ye yakın medya Şükür\'ün istifasını görmedi
Paylaş

Milletvekili Hakan Şükür’ün dershanelerin kapatılması tartışması ve cemaate yönelik eleştiriler üzerine partisinden istifa etmesi sonrası Fethullah Gülen’in resmi İnternet adresinde “Eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür: Rahatı görünce değişen Hocaefendi değil” başlığıyla bir haber yer aldı.

Fethullah Gülen’in resmi İnternet sitesi olan “www.fgulen.com”da AKP’den istifa ettiğini açıklayan Şükür’ün yaptığı açıklama paylaşıldı. Gülen’in Twitter hesabından da “Milletvekili Hakan Şükür, hizmete ve Hocaefendi’ye vefa hislerini ifade ettiği mektubuyla partiden istifa etti” ifadeleri yer aldı

Hakan Şükür’ün istifası yandaş medyadaki bölünmeyi bir kez daha gözler önüne serdi. AKP ve cemaat arasında devam eden kavgada gazeteler istifa üzerinden yine saflarını belli etti.
Zaman gazetesi haberi manşetten verdi. Gazete “Üzgünüm ayrılıyorum” ifadelerini kullandı. Zaman Hakan Şükür’ün manifesto gibi bir açıklama yaptığını da yazdı. Cemaate yakınlığı ile bilinen bir diğer gazete Bugün ise istifayı, sürmanşetten verdi. Gazete büyük bir Hakan Şükür fotoğrafı eşliğinde “Hakan Şükür istifa etti” dedi.

Milletvekilinin istifası birçok gazetenin birinci sayfasında yer aldı. Ancak AKP'ye yakın gazeteler istifa olayında haber değeri görmedi. AKP’ye yakın duran Sabah, Star ve Takvim gazeteleri Hakan Şükür'ün istifası için birinci sayfalarından tek satır geçmedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rasim Ozan özel yetkili mi?

SONRAKİ HABER

Gazeteci Osman Necmi Karaca vefat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...