17 Aralık 2013 14:30

Erdoğan'dan ilk 'operasyon' açıklaması

Konya'da konuşan Erdoğan'ın hedefinde isim vermeden Gülen cemaati vardı. Erdoğan, 'Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah’ımız var" dedi. Yolsuzluk operasyonuna ilişkin de 'Adli süreç tamamlanmadan konuşmam' dedi.

Erdoğan\'dan ilk \'operasyon\' açıklaması
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, Konya’da yaptığı konuşmada “Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah’ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes bâki heves” dedi. Erdoğan, yolsuzluk operasyonuna ilişkin de "Adli süreç neticelenmeden bir şey söylemem" dedi.

Erdoğan konuşmasına ölümünün 740. yılına girilen Mevlana’yı ve Necmettin Erbakan’ı anarak başladı. Erdoğan, Ankara’daki helikopter kazasında yaşamını yitiren 4 asker için de Allah’tan rahmet diledi.

ERDOĞAN: HİÇ BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİM

Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın 740'ıncı ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya geldi. Erdoğan'ı taşıyan 'Ana' uçağı programlanan saatten 1.5 saat gecikmeli olarak Konya Havalimanı'na indi. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu eşlik etti.

Konya Havalimanı'nda Konya Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, yanındaki heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'ndeki, aralarında bu merkezin de bulunduğu 115 yatırımın toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan'dan önce Konya Havalimanı'na Lübnan Başbakanı Necip Mikati geldi. Konya protokolü tarafından karşılanan Mikati, daha sonra Dedeman Otel'e geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Mevlana'nın ölümünün 740'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirtip, Mevlana'yı andı ayrıca Ankara Gölbaşı'nda bugün askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 askere rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Erdoğan, bir dönem Konya Milletvekilliği yapan, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı da unutmayıp andı.

Milletin arkasında olduğu sürece hak demeye ve hakkı savunmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, hiç bir tehdide boyun eğmeyeceğini belirtti. Erdoğan, salondakilerin sık sık sloganlarla kestiği konuşmasında şunları söyledi:

''Konya'da tekrar söz veriyorum. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağım. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğim. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe, Allah'ın izniyle geri adım atmayacağım. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağım. Kardeşlerim istedikleri çirkin yollara teveccüh etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Buradan Konya'dan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye'de artık söz milletindir, karar milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye, bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin, medyanın gücünü alanlar, bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevreyi alanlar Türkiye'nin istikametiyle oynayamazlar, Türkiye'nin ayarlarıyla oynayamazlar.''

''TÜRKİYE OPERASYON YAPILACAK ÜLKE DEĞİL''

Türkiye'nin üzerinde operasyon ve ameliyat yapılacak ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak, Ak Parti iktidarı buna izin vermez. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa, 30 Mart'ta seçim var. Seçime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne biz müsaade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye milletin kararlarının yok sayılayacağı, 3'üncü sınıf kabile devleti değildir. İçerden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz. Benim ülkemde sinsi tuzaklar kuramaz. Terör, bu millete diz çöktüremedi. Diz çöktüremez ve diz çöktüremeyecek.

Saldıralar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi. Bundan sonrada çöktüremez. Erzurumlu yaşlı amcalar bizim için dua ediyorlar. Van'da, Muş'ta, Bitlis'te, Şanlıurfa'da kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Rize'de, Antalya'da, Muğla'da, Hatay'da, Edirne'de, Çorum da, Edirne'de, Ankara'da, Yozgat'ta seccadelerinin üzerinde kardeşlerimiz bizim için dualar ediyorlar. İşte Konya burada, Mevlana'nın şehri bize dua ediyor. Kılıçarslan'ın şehri bize dua ediyor. Biz daha ne isteyelim? İşte onun için hakkı savunmaya devam edeceğiz. Kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin'de, Mısır'da hep haklının yanında olduk, yanında olmaya devam edecek Suriye'de, mazlumun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz, dimdik durmaya devam edeceğiz.''

Başbakan Erdoğan, dün akşam Meksika Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiğini ve onların da Mevlana'yı Rumi olarak bildiğini ve onlara İspanyolca Mesnevi hediye edeceklerini belirtti.

''BİRİLERİNİN TOPU TÜFEĞİ VARSA''

Bu yaşına kadar Konya'ya ve diğer 81 vilayetin hepsine başları dik, alınları ak geldiklerini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonra Mevla'nın huzuruna, Kılıçarslan'ın huzuruna, Alaeddin Keykubat'ın huzuruna ak çıkacağız. Çok entresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, her türlü hilesi varsa bizim Allahımız var, bize o yeter. Ve bize millet yeter, millet. Güzel bir kelamı kibar, 'Allah tek. Baki heves'. Yani Allah yeter, geri kalan hevadır, hevestir'' dedi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

11 yıldır baskı ve zulümleri tek tek ortadan kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan, başörtülü öğrencilerin üniversitelerde rahatlıkla eğitim gördüğünü, kamuda çalışanların da yine başörtüsüyle çalışabildiklerini söyledi. Erdoğan, yasakları kaldırıp milletin önüne tercihler sunduklarını ifade ederek, ''Biz yasakları kaldırıyor ve milletimizin önüne tercihler koyarak, birinden alıp diğerine vermiyoruz. Herkesin hakkı ne ise onun hakkını vermeye çalışıyoruz'' dedi.

BARIŞ SÜRECİ

Türkiye'nin normalleşerek büyüyeceğini ifade den Erdoğan, 1 yıldır terör nedeniyle 81 vilayete şehit gelmediğini hatırlattı. Erdoğan, Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde aynı havanın teneffüs edildiğini belirterek, ''Göreceksiniz, bu barış ve huzur havası Türkiye'yi daha iyi yerlere götürecek'' dedi.

Erdoğan, 21'inci yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını kaydetti. Bunu engellemeye ve yavaşlatmaya çalışanların olacağını ifade eden Erdoğan, ''Bu aziz millet, ülkesine bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü tamamına erdirecek'' diye konuştu.

Erdoğan, hükümet olarak batıda ve ülkenin diğer bölgelerinde ne yatırım yapılıyorsa, diğer illerde de aynı hizmetin yapıldığını, Hakkari'ye de tüm engellemelere rağmen hava limanı yapılacağını kaydetti. Erdoğan, daha sonra 115 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.

'HAKAN ŞÜKÜR'E YAKIŞTIRAMADIM'

Erdoğan, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün istifasına ilişkin ise şöyle konuştu: "İstifasını beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım. Eğer dürütse milletvekilliğinden ayrılsın."

ERDOĞAN'IN ZİRVE GÖRÜŞMELERİ

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Dedeman Otel de sırasıyla Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşme yapacak. Görüşmenin ardından da Valilik tarafından adına verilen akşam yemeğine, ardından da Şeb-i Arus törenine katılacak.

OPERASYONA İLİŞKİN KONUŞTU

Erdoğan, İstanbul'da yapılan yolsuzluk operasyonuna ilişkin olarak 'adli süreç neticelenmeden bir şey söylemem' dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vekillerin tahliyesine ret kararına itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Şaredariya Bajarê Mezin Amede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...