17 Aralık 2013 06:45

Erdal Eren Mersin ve Balçova'da anıldı

Mersin Emek Gençliği, 12 Eylül askeri darbesiyle yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Ereni idam edilişinin 33. yıldönümünde andı. Balçova Alevi Bektaşi Derneği’nde düzenlenen etkinlikte de Erdal Eren anıldı.

Erdal Eren Mersin ve Balçova\'da anıldı
Paylaş

Mersin Emek Gençliği, 12 Eylül askeri darbesiyle yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Ereni idam edilişinin 33. yıldönümünde andı. Etkinliğe, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi ve 78’liler Girişimi de katıldı.
Emek Gençliği adına konuşan Aylin Kozan “Erdal Eren 17 yaşında hayatının baharındaydı yasalara göre idam edilmesi kanunsuzdu ama kendi koydukları yasaları bile çiğneyerek yaşı büyütülerek 17 yaşındaki bir genci astılar” dedi.
Mersin 78 liler girişimi adına söz alan İbrahim Bilen ise şunları söyledi: “Erdal Eren’i anarken 12 Eylül’den de hesap sormaya devam edeceğiz”
Emek Partisi GYK üyesi Sedat Başkavak da Erdal Eren’in, mücadele eden emekçilere hâlâ ışık tutuğunu söyledi.
Anma etkinliği söylenen türkülerle sona erdi. (Mersin/EVRENSEL)

BALÇOVA’DA DA UNUTULMADI
Balçova Alevi Bektaşi Derneği’nde düzenlenen etkinlikte Erdal Eren anıldı. Balçova Emek Gençliği’nin çağrısıyla düzenlenen etkinlikte Erdal Eren için bestelenen şarkı ve şiirler okundu. Alevi Bektaşi Derneği adına konuşan Özgür Arslan, Erdal Eren’in, işçi sınıfının kurtuluş mücadelesinde yer aldığını dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hukukta Kürt kriteri

SONRAKİ HABER

Adım adım özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...