17 Aralık 2013 06:03

Sen hepimizin annesisin

Daha 17 yaşındayken idam edilen Erdal Eren için mahallemizde karanfil dağıtacak ve o akşam Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesini ziyaret edecektik. Bizim için Erdal, Mehmet’ti, Mehmet de Erdal’dı. Her ikisi de genç yaşta haksızlıklara karşı sıcacık yürekleriyle kavgaya atılmışlardı...

Sen hepimizin annesisin
Paylaş

Yeldeğirmeni Dayanışması

Formumuzda konuşmuştuk. Daha 17 yaşındayken idam edilen Erdal Eren için mahallemizde karanfil dağıtacak ve o akşam Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesini ziyaret edecektik. Bizim için Erdal, Mehmet’ti, Mehmet de Erdal’dı. Her ikisi de genç yaşta haksızlıklara karşı sıcacık yürekleriyle kavgaya atılmışlardı. Öneri geldiğinde toplantıda bulunan herkes ellerini kaldırarak büyük bir saygı ve aynı zamanda kederle öneriyi desteklemişti. Konuştuğumuz şey sadece ailenin uygun olup olmadığıydı. Sessiz bir anlaşmışlık ve bir o kadar gurur dolu gözlerle herkes neredeyse hiç konuşmadan ne yapacağını biliyordu. Aile arandı ama müsait değillerdi. Pazar günü açacaklardı kapılarını hiç tanımadıkları, yüzlerini görmedikleri çocuklarına. Bizde de gizleyemediğimiz bir heyecan vardı. Kaç gündür giderken neler götürebiliriz, nasıl bir hazırlık yapabiliriz diye kafamızda dönüp dolanıyordu sorular. Yeldeğirmeni’de mahalle sakinlerine vereceğimiz karanfillerden birkaçını Fadime anneye verecektik. Ellerini öpecektik, gözlerinin içine bakacaktık ve gözlerimiz dolacaktı, birbirimizin gözyaşlarını silecektik. Bu kavga bizim kavgamız diyecektik, Mehmet bizim kardeşimiz, yoldaşımız diyecektik, siz yalnız değilsiniz diyecektik. Ama olmadı.
Şimdi biz daha üzgün ama daha öfkeli, başı dik, Mehmet’i kaybettiğimiz günden beri sokakta, forumlarda, adliye koridorlarında, her yerde evladının, evlatlarının, diğer gezi şehitlerinin hesabını soran, o kocaman yüreğiyle zulme karşı koyan, her konuşmasında acısını gizlemeyen, bizleri uyaran, Fadime Anne bize unutamayacağımız anılar bıraktı geride.
Fadime Anne; sen, Erdal, Mehmet, Abdullah, Ethem, İsmail, Medeni ve Ahmet’in de annesiydin. Şimdi hepimizin. Yüz binlerce insanın annesi oldun. Sana sözümüzdür. Bu bezirgan saltanatı, bu zulüm bitene kadar mücadelemize devam edeceğiz.
Erdal için çıktığımız, karanfil dağıttığımız tüm sokaklarda herkesi Annemizin cenazesine ve Ayvalıtaş ailesinin zor gününde yanlarında olmaya çağırdık.

ÖNCEKİ HABER

Üsküdar\'da bir iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Bemal Tokçu\'nun ailesi Evrensel\'e konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...